Στα μυστικά της παρασκευής του κρητικού ντάκου και στο άνοιγμα φύλλου για μυζηθροπιτάκια μυήθηκαν οι φοιτητές και οι καθηγητές του διάσημου Πανεπιστημίου Yale στην Αμερική.
Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής λειτουργιών του ξενοδοχειακού ομίλου της Grecotel (Grecotel Operations Director), έχοντας λάβει επίσημη πρόσκληση από το διάσημο Πανεπιστήμιο, ολοκλήρωσε σειρά διαλέξεων, παρουσιάζοντας το πρότυπο του υγιεινού τρόπου ζωής των παππούδων μας στην Κρήτη.
Η Grecotel «έστρωσε» το τραπέζι στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αφού μαζί με τον κύριο Καλαϊτζιδάκη καλεσμένος ήταν και ο σεφ του ξενοδοχείου Amirandes, Βαγγέλης Φρονιμάκης.
Στο πανεπιστήμιο Yale η κρητική γαστρονομία και ο τρόπος ζωής των παππούδων μας
Να τονιστεί ότι στελέχη του εν λόγω πανεπιστημίου είχαν δώσει το «παρών» στα επιστημονικά συνέδρια της Grecotel στο Ρέθυμνο.
«Το Yale Hospitality μετά τη συμμετοχή των δύο υψηλόβαθμων στελεχών τους στα δύο διεθνή επιστημονικά βιωματικά συνέδρια του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία που έγιναν στα ξενοδοχεία της Grecotel στο Ρέθυμνο το ’22 και το ’23, επέλεξε την Grecotel σαν στρατηγικό συνεργάτη για να εκπαιδεύσει τα στελέχη του», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλαϊτζιδάκης.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Grecotel υλοποίησε το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία, που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως.
Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος τη Μεσογειακή Διατροφή, που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).
Εφέτος, το 3ο συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, που διοργανώνει η Grecotel, θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή