Πέμπτη , 28 Νοέμβριος 2024
Στη μαγειρική το έχει ρίξει η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη

Στη μαγειρική το έχει ρίξει η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη – Newsbeast

Στη μαγειρική το έχει ρίξει αυτές τις γιορτινές ημέρες η βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν υπάρχουν συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο, μπήκε στην κουζίνα και ξεκίνησε να μαγειρεύει μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για κρητικό πιλάφι, χωρίς πολλά λιπαρά, όπως διευκρινίζει η ίδια.

Μάλιστα θέλησε να μοιραστεί με τους χιλιάδες διαδικτυακούς της φίλους όχι μόνο τη σχετική φωτογραφία από την ώρα που φτιάχνει το έδεσμα, αλλά και την ίδια τη συνταγή.

Όπως αναφέρει, «τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο), ρύζι καρολίνα, λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια) φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα).

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί. Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).

Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση.

Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανα φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. (Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)».




Πηγή