«Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάννη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε σκωπτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για όσους επικαλούνται τις περιγραφές του κ. Βαρουφάκη για να επιτεθούν στην κυβέρνηση.
«Πρέπει να σας πω ότι πριν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχα μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τον φίλο μου, τον Γιάννη τον Βαρουφάκη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Δηλαδή, είχα μείνει με την εντύπωση ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εφημερίδες, τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του», είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:
«Τώρα καταλαβαίνω ότι ίσα-ίσα, τα λόγια του Βαρουφάκη τα προσέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Ότι οι εφημερίδες που τον κατηγορούσαν, λένε όλα τα λόγια του. Ούτε και ποσοστά να έπαιρναν δεν θα τα αναπαρήγαγαν τόσο πολύ, ασχέτως αν ήταν ένα βιβλίο που βγήκε πριν από τρεις μήνες. Θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι πολύ καλά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης και πρέπει και ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Στουρνάρα γι’ αυτά που έλεγε πριν για την έξοδο στις αγορές. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται, ούτε να ανησυχώ, ούτε να στενοχωριέμαι πια – και αυτό είναι ένα βάρος που έχει βγει από πάνω μου».
«Δεν είναι σοβαρό να κάνεις συγκρίσεις αν είναι καλύτερη ή όχι η έξοδος στις αγορές του 2014 με τη δική μας. Η ουσία της διαφοράς μας είναι ότι η δική μας έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική που θεωρεί μέρος της να βγούμε στις αγορές, να βγούμε από τα μνημόνια και ενσωματώνει τη λύση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι αέρας, αφρός», δήλωσε επίσης στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου του, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και κυρίως των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατηγόρησε ότι δεν ασκούν σοβαρή και υπεύθυνη κριτική.
«Ούτε τη δική μας έξοδο στις αγορές ούτε τη δική σας θα θυμάται ο ελληνικός λαός. Εκείνο που θα κρίνει το 2019, είναι πως καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια. Τότε θα κρίνει αν υπήρχε στρατηγική για να βγούμε από τα μνημόνια, αν υπήρχε στρατηγική που άνοιγε το δρόμο για επιστροφή στις επενδύσεις και δημιουργούσε ρυθμούς ανάπτυξης για να κερδίζει ο ελληνικός λαός και τα κοινωνικά στρώματα που είχατε στο περιθώριο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
localStorage.clear();
Πηγή