Τη δημιουργία ενός νέου φορέα, που θα εκφράζει τον χώρο του κέντρου, με συγκεκριμένη πρόταση στους Έλληνες πολίτες για το πώς θα βγούμε από την κρίση που θα ακούσουν αυτά που λέμε και θα απηχούν τις ανάγκες του, προέταξε, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία. Όπως είπε, ο κ. Μακρόν βγήκε μπροστά και είπε καινούρια πράγματα, κάτι που είχε ανάγκη η κοινωνία.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν δυνάμεις για να συσταθεί η κεντροαριστερά απάντησε: «σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν δυνάμεις του φιλελευθερισμού, δυνάμεις, της σοσιαλδημοκρατίας, και της αριστεράς, εκείνο όμως που χρειάζεται είναι μια συγκεκριμένη πρόταση. Η Ελλάδα θέλει καινούργιο χώρο με εκλογή ηγεσίας από τη βάση, που να βγει με προγραμματικές τους θέσεις , δεν μπορεί να γίνει – κεντροαριστερά – με την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο».
Αναφερόμενος στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή το βιβλίο του «….», εκτίμησε ότι οι εθνικοί ανταγωνισμοί δεν έχουν σταματήσει εντός της ΕΕ «για αυτό και μόλις έφτανε το θέμα στην πολιτική ενοποίηση, άρχιζε ο στόχος να ατονεί». Σημείωσε πως χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, ωστόσο, όπως είπε, «δεν έχουμε εικόνα που θέλει να πάει αυτό το οικοδόμημα». Πρόσθεσε πάντως πως χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, παίζουν μικρότερο ρόλο στη συγκρότηση της Ένωσης από ότι παίζει η Γερμανία.
Πάντως, στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει γερμανική Ευρώπη, ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την άποψη ότι «η Γηραιά Ήπειρος βασίζεται στην ισορροπία χωρών, κάθε φορά που προσπάθησε να γίνει κάτι διαφορετικό το αποτέλεσμα ήταν πόλεμος», αναφέροντας σειρά παραδειγμάτων. Τάχθηκε υπέρ της ΕΕ ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί.
Καταλήγοντας, σε ερώτηση για το πολυνομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού διερωτήθηκε τελικά τι κέρδισε η κυβέρνηση από την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης, για να προσθέσει: «Πρόκειται για αποτέλεσμα μιας πολύ κακής διαπραγμάτευσης, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ ήταν για μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και φτάσαμε στα 4,5 δισ. δεν καταλαβαίνω τι διαπραγματεύονταν τόσο καιρό, όλο αυτό το κόστος σε τι αντισταθμίζεται»
Για τα αντίμετρα υποστήριξε πως προκύπτουν μόνο αν πιαστούν οι στόχοι του πλεονάσματος και χρέωσε στην κυβέρνηση επικοινωνιακό κόλπο.
localStorage.clear();
Πηγή