Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024
Πώς αυτο-σαμποτάρονται οι έξυπνοι άνθρωποι

Πώς αυτο-σαμποτάρονται οι έξυπνοι άνθρωποι

Συχνά καταστρέφουν από μόνοι τους τις επιτυχίες τους

Μία ομάδα ερευνητών-χρηστών του διαδικτύου έθεσε το ερώτημα: «Ποιες βλακείες κάνουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι» και από τις απαντήσεις προέκυψε ένας πολύ ενδιαφέρον οδηγός για ανθρώπους που καταφέρνουν να σαμποτάρουν… τον εαυτό τους.

– Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι συχνά περνούν πολύ χρόνο να σκέφτονται αντί να κάνουν κάτι.

– Πολύ συχνά ακολουθούν το ρεύμα. Έρευνες δείχνουν ότι οι απόφοιτοι των καλύτερων κολεγίων ακολουθούν το ρεύμα, τη δουλειά που είναι της μόδας ή πηγαίνουν σε μία από τις μεγάλες εταιρείες αντί να ακολουθήσουν το πάθος τους.

– Έχοντας περάσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να ευχαριστήσουν τους άλλους είτε με σπουδές είτε με δουλειά και έχουν ξεχάσει να ασχοληθούν με το τι τους αρέσει πραγματικά.

– Οι άνθρωποι με ευφυΐα που τους βοήθησε να επιτύχουν, συχνά, στη συνέχεια τεμπελιάζουν. Όπως λένε ειδικοί, «οι τόσο έξυπνοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν πάντα να αναπτύξουν τα φυσικά ταλέντα τους και τελικά ακολουθούν άλλους λιγότερο ταλαντούχους που όμως επένδυσαν περισσότερο χρόνο στην εκπαίδευσή τους».

– Συχνά, οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι υποτιμούν τις κοινωνικές τους δυνατότητες, «δεν ασχολούνται με το να προωθήσουν τον εαυτό τους ή να δικτυωθούν».

– Τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα να έχουν δίκιο, καθώς έχουν αναπτύξει έναν περίεργο συνδυασμό εγωισμού και λογικής και φέρονται σα να έχουν πάντα δίκιο. Έτσι, σε περίπτωση που επιχειρηματολογούν υπέρ ενός θέματος για το οποίο δεν είναι καλά ενημερωμένοι, κινδυνεύουν να έρθουν σε δύσκολη θέση.

– Κοινωνιολόγος υποστηρίζει ότι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι συχνά συγχέουν το καλό πανεπιστήμιο από το οποίο μπορεί να αποφοίτησε κάποιος με την ευφυΐα του, όμως υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που δεν τελείωσαν πανεπιστήμιο, αλλά είναι πιο ικανοί για κάποια δουλειά χάρη σε άλλου είδους, επαγγελματική κυρίως, εμπειρία.

– Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολλές φορές πολύ ανεξάρτητοι και παρότι έχουν κάθε δυνατότητα να επιτύχουν, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σύστημα στήριξης από άλλους επαγγελματίες που συχνά είναι απαραίτητο για να ανελιχθεί κανείς επαγγελματικά.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr