Ο Αμερικανός προέδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε χθες, Δευτέρα (10/2) στην πιθανότητα η Ουκρανία να γίνει «ρωσική μια μέρα»,
Επανέλαβε παράλληλα ότι θέλει να εξασφαλίσει προνομιακή πρόσβαση των ΗΠΑ σε ουκρανικές σπάνιες γαίες σε αντάλλαγμα για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που συνεχίζει να ρέει στο Κίεβο για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.
«Μπορεί να γίνει ρωσική κάποια μέρα», μπορεί και όχι»
«Θέλω τα χρήματά μας να είναι ασφαλή διότι δαπανούμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία, μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Μπορεί να γίνει ρωσική κάποια μέρα, μπορεί και να μη γίνει», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, συμπληρώνοντας πως ζήτησε από το Κίεβο σπάνιες γαίες με αξία 500 δισεκ. δολαρίων, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για να κατασκευάζονται ηλεκτρονικές συσκευές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή