Τον στόχο του για την Αθήνα, μία πόλη με «ασύλληπτες δυνατότητες» που είναι όμως και μία πόλη «εγκαταλελειμμένη» περιγράφει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιστρέφω στην πόλη που μεγάλωσα και ζουν τα παιδιά μου».
Όπως λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται «ο Δήμος Αθηναίων ως καλλιστεία, επωνύμων και μη, που θα πάρουν από την αίγλη του». Αποτιμώντας το έργο του νυν δημάρχου Αθηναίων λέει ότι έγιναν θετικά πράγματα όπως το νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην καινοτομία, ωστόσο «η μεγάλη εικόνα είναι απογοητευτική».
«Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου επιλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κομματικός υποψήφιος» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει ότι οι αξίες του είναι «συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση». Λέει ακόμη ότι αυτό θα φανεί όταν θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από πρόσωπα πέρα και πάνω από κόμματα και προσθέτει ότι οι Αθηναίοι δεν θα τον ψηφίσουν μόνο για το βαρύ του «όνομα» ή την «οικογένεια», σημειώνοντας ότι την όποια «προίκα» την έχει από το έργο του στο Καρπενήσι και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Υπόσχεται ότι θα σπάσει τους μηχανισμούς αδράνειας του Δήμου καθώς «ο Δήμος της Αθήνας λειτουργεί με τα εργαλεία του ‘80» και προσθέτει με κατηγορηματικότητα: «…Θα σας το πω αλλιώς: είμαι 40 χρονών και θεωρώ την Αθήνα ύψιστη τιμή. Δεν θα είχα μπει σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν απόλυτα αποφασισμένος να σπάσω αυγά». Δηλώνει παράλληλα ότι «ο Πολιτισμός της Καθημερινότητας, είναι το Αλφα και το Ωμέγα. Καθαριότητα, ασφάλεια, δημόσιος χώρος. Και σε αυτό το τρίπτυχο να πράγματα είναι τραγικά». Λέει ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης υπηρεσιών του Δήμου, ακόμη αναφέρει ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών θα παραμείνει στον Δήμο και τάσσεται υπέρ των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Σημειώνει ότι δεν πιστεύει στα «Φαραωνικά έργα», αλλά ότι θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, «που είναι μία ανοικτή πληγή». Συγχρόνως, μιλά για το μεγάλο του στόχο: τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου, της «ωραιότερης βόλτας της Ευρώπης», όπως λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρεται στον 9,84 λέγοντας ότι «δεδομένων των συνθηκών, κράτησε και κρατάει ένα πολύ σοβαρό επίπεδο ενημέρωσης. Πρέπει όμως να ξαναδούμε τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και την αποστολή του».
Μέσω της συνέντευξής του απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Παύλο Πολάκη για την κριτική που δέχθηκε με αφορμή το σύνθημα «η Αθήνα μας ανήκει» λέγοντας: «Απευθύναμε μια πρόσκληση στους Αθηναίους λέγοντας «ξεκινάμε όλοι μαζί, γιατί η Αθήνα μας ανήκει». Κάποιοι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, που ξαφνικά μου κάνουν και την τιμή να ασχολούνται μαζί μου τόσο, θέλησαν να πουν πως εννοούσαμε πως ανήκει σε μένα. Λες και θα την πάρω στην τσέπη μου και θα επιστρέψω στο Καρπενήσι. Βγήκε και ο κ. Πολάκης με το γνωστό του ύφος και είπε κάτι ακατάληπτα. Στο τηλέφωνο ο κ. Πολάκης δεν μου βγαίνει όταν τον καλώ, κυριολεκτικά για να τον παρακαλέσω, για γιατρούς στην περιφέρεια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η υποκρισία περισσεύει. Και είμαι ξεκάθαρος: η Αθήνα ανήκει σε όλους, όσοι την ζούμε, την περπατάμε, την αγαπάμε. Και όχι στις οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες ή ακόμα ακόμα στο Κράτος που θεωρεί πως η απόδοση τους δημόσιου χώρου στον δημότη είναι ρουσφέτι. Θεματοφύλακες είμαστε όλοι. Η Αθήνα ανήκει στους δημότες της και ως εκ τούτου σε όλους μας».
localStorage.clear();
Πηγή