Ανοικτή ομιλία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.
Εδώ σήμερα βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της βάσης της παράταξης, η οποία συζητά πώς το κίνημά μας θα πρωταγωνιστήσει ξανά. Να φύγει από τη λογική του ετεροπροσδιορισμού και να ανοίξει τις πόρτες της σε όλο αυτόν τον καθημερινό κόσμο ο οποίος έχει τόσα και τόσα προβλήματα σε διαφορετικά επίπεδα αλλά νιώθει ότι οι πολιτικοί δεν τον ακούν.
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα στο πλαίσιο ανοικτής ομιλίας ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, για να προσθέσει: «Νιώθει ότι οι πολιτικοί μιλούν μια ξένη γλώσσα, η οποία είναι πολύ μακριά από τα προβλήματά τους, και η οποία αυτή γλώσσα δεν λύνει και κανένα από τα ζητήματα τα οποία έχουν στην καθημερινότητά τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει συναντήσει όπου και αν έχω πάει».
Ακόμα ο κ. Χρηστίδης, από την αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη, τόνισε πως «υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την πολιτική ζωή του τόπου, ένας δρόμος που βασίζεται σε ιδέες, ένας δρόμος ο οποίος βασίζεται σε αξίες, ένας δρόμος ο οποίος έχει να κάνει με τις επιλογές που κάνεις στη ζωή σου, ακόμα κι αν αυτές οι επιλογές σε πρώτο επίπεδο μπορούν να φαντάζουν δύσκολες και επίπονες, αλλά βλέποντας λίγο πιο μακριά καταλαβαίνεις πως δικαιώνεσαι στα πράγματα».
Παύλος Χρηστίδης: «Όχι» σε συγκυβέρνηση τόσο με ΝΔ, όσο και με ΣΥΡΙΖΑ
Παύλος Χρηστίδης: Η συνάντησή του με τον μικρό Χασάν στην Αλεξανδρούπολη και το παράδειγμα για τη Θράκη
Και σήμερα, εξήγησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, και στην πολιτική ζωή του τόπου αλλά συνολικά στην καθημερινότητά μας, βλέπουμε ότι αυτό που κυριαρχεί είναι η αίσθηση του ατομισμού, έναντι της συλλογικότητας. Ένας ωχαδερφισμός, μια γκρίζα κατάσταση η οποία στερείται καθημερινά αισιοδοξία και οράματα από όλους τους συμπολίτες μας, τόνισε επίσης ο κ. Χρηστίδης. Ακόμα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είπε πως υπάρχουν λίγοι, οι οποίοι φαίνεται πως διαρκώς φαίνεται να κερδίζουν και περισσότερα, και όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν να κάνουν τα 500 ευρώ, 600, παλεύουν να κάνουν τα 600 , 700, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σε κάθε γενιά».
Καταλήγοντας ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Νιώθουν οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας ότι είναι η πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης η οποία ζει χειρότερα από τη γενιά των γονιών της».
Σχολιάστηκε ευρέως πάντως η ατάκα του Παύλου Χρηστίδη στο χθεσινό debate που έκλεψε την παράσταση. Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση του Παύλου Τσίμα για τον ρόλο των social media στην Δημοκρατία και τα fake news, αποκάλυψε ότι οι περισσότερες υπογραφές στήριξης που συγκέντρωσε ήρθαν από ανθρώπους που γνώρισε στο διαδίκτυο. «Τα fake news και οι παρενέργειες, που ενίοτε προκύπτουν, αντιμετωπίζονται με περισσότερη παιδεία, περισσότερη εκπαίδευση κι εν τέλει περισσότερη Δημοκρατία» για να πρτοσθέσει πως η Δημοκρατία είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά: «Η Δημοκρατία είναι σαν τον έρωτα. Πρέπει κάθε μέρα να αγωνίζεσαι να την κρατάς ζωντανή».
Πηγή