Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει δοκιμάσει και λατρέψει τα γνωστά μας brownies. Είναι σοκολατένια, μαλακά, αφράτα και σούπερ λαχταριστά. Τώρα ήρθε η ώρα …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παραδοσιακό σπετσοφάι -Από πού πήρε το όνομά του ο διάσημος μεζές για κρασί | GASTRONOMIE
Αν υπάρχει παραδοσιακό πιάτο για «μερακλήδικο» μεζέ, αυτό σίγουρα είναι το σπετσοφάι, και εμείς έχουμε τη συνταγή. Με βάση το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, το σπετσοφάι …
Διαβάστε περισσότερα »Γιατί το ξαναζεσταμένο κοκκινιστό και η πίτσα από το ψυγείο είναι πιο νόστιμα -Η επιστήμη έχει την απάντηση | GASTRONOMIE
Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί μια πίτσα ή ένα μυρωδάτο κοκκινιστό έχουν πιο ωραία, γεμάτη γεύση την επόμενη μέρα; Το παράδειγμα γνωστό και μάλλον οικείο στους …
Διαβάστε περισσότερα »Μπατζίνα: Θεσσαλιώτικη πίτα με κολοκυθάκια χωρίς φύλλο -Τραγανή απ’έξω, αφράτη από μέσα | GASTRONOMIE
Ζεστές, αφράτες και μυρωδάτες, οι παραδοσιακές πίτες είναι το απόλυτο comfort food, σε κάθε εποχή του χρόνου. Τώρα που ο καιρός αρχίζει να αλλάζει και …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σπιτικό, χωριάτικο φύλλο -Το γνωστό σε όλο τον κόσμο ως phyllo | GASTRONOMIE
Λίγες παρασκευές είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο με το αυθεντικό, ελληνικό τους όνομα. Μια από αυτές είναι το ακαταμάχητο φύλλο, για το οποίο έχουμε …
Διαβάστε περισσότερα »Η συνταγή για τα διάσημα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου -Πανεύκολα και ευωδιαστά | GASTRONOMIE
Είναι κάποιες συνταγές που προκρίνουν τη γεύση από την εμφάνιση και άλλες το αντίθετο. Αυτά τα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου συνδυάζουν και τα δύο απολύτως …
Διαβάστε περισσότερα »Λουκουμάδες μήλου: Το τέλειο σνακ για το φθινόπωρο που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα με τα πρώτα μήλα | GASTRONOMIE
Το φθινόπωρο είναι μια από τις εποχές που μας δίνουν πολλά από τα αγαπημένα μας φρούτα και λαχανικά. Τα πρώτα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για αυγά μάτια σε βάση από τραγανή τριμμένη πατάτα -Ενα ορεκτικό να σου «τρέχουν τα σάλια» | GASTRONOMIE
Αυτό το ορεκτικό είναι η συνταγή που όλοι λατρεύουν και η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένη σε εστιατόρια της Αθήνας. Τόσο απλή και παράλληλα τόσο …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για αλμυρό, τυρένιο κέικ -Το μυστικό για να μείνει ζουμερό και αφράτο | GASTRONOMIE
Ποιος είπε πως μια συνταγή για αφράτο, νόστιμο κέικ πρέπει να είναι και γλυκιά; Ένα ζουμερό, τυρένιο κέικ με μπέικον θα αποτελέσει το πιο γευστικό …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικό ψωμί για τοστ, αέρας -Με απλά υλικά και ελάχιστο ζύμωμα | GASTRONOMIE
Το τοστ είναι αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Τρώγεται από το πρωί, με ένα ποτήρι γάλα, για μεσημεριανό ή αργά το βράδυ όταν νιώθεις το …
Διαβάστε περισσότερα »H συνταγή που ψάχνουν όλοι στο Google: Σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί | GASTRONOMIE
Η συνταγή αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα παρατηρούμε σε ιστοσελίδες μαγειρικής και social media. Στην ουσία, πρόκειται για …
Διαβάστε περισσότερα »Ο viral τρόπος ψησίματος αυγού -Κι όμως το κάνουν… φάκελο [βίντεο] | GASTRONOMIE
Μήπως ψάχνετε έναν διαφορετικό και… κομψό τρόπο να σερβίρετε ένα αυγό; Μήπως έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Τότε, ήρθε η στιγμή να μάθετε …
Διαβάστε περισσότερα »Λαδένια: Η συνταγή για την ελληνική πίτσα, μια παραδοσιακή πίτα της Κιμώλου | GASTRONOMIE
Όσοι έχετε πάει στην Κίμωλο δεν μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει τη λαδένια, την κατεξοχήν ελληνική πίτσα με ψωμένια ζύμη και ελάχιστα υλικά. Και τώρα …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο -Σαν σε μπάρμπεκιου, καραμελωμένες και ζουμερές | GASTRONOMIE
Άλλη μια συνταγή κλασική και αγαπημένη, που με μερικές μόνο αλλαγές θα γίνει πιο νόστιμη και από την μπριζόλα στα κάρβουνα. Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για πανεύκολο σπιτικό φύλλο σφολιάτας -Με μόλις 3 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά | GASTRONOMIE
Μια συνταγή που έρχεται να διαψεύσει όσους πιστεύουν πως ένα φύλλο σφολιάτας δεν γίνεται στο σπίτι. Ένα φύλλο σφολιάτας είναι η βάση για δεκάδες παρασκευές, …
Διαβάστε περισσότερα »Αέρινη, γλυκιά πατσαβουρόπιτα -Με κρέμα και φύλλο, κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και γαλακτομπούρεκο | GASTRONOMIE
Οι γεύσεις, όπως και οι μυρωδιές, μπορούν να μας ταξιδέψουν στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής μας. Στην παιδική ηλικία, εκεί όπου όλα είναι πιο …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για «μαρμάρινο» κέικ σοκολάτα και βανίλια -Δίχρωμο, παιχνιδιάρικο και πιο αφράτο από ποτέ | GASTRONOMIE
Ένα κλασικό, ακαταμάχητο κέικ, σαν εκείνο που ετοίμαζε η μαμά όταν ήμασταν μικροί. Το «τρικ» στη συνταγή για να κάνει «νερά» σοκολάτας στο εσωτερικό του. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για άπαιχτο κοτόπουλο στο φούρνο -Μυστικά για τραγανή πέτσα και ζουμερό κρέας | GASTRONOMIE
Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι μια συνταγή κλασική και ιδιαίτερα διαδεδομένη σε κάθε ελληνικό σπίτι. Πολλές φορές ωστόσο, οι πιο απλές συνταγές προβάλλουν τις πιο …
Διαβάστε περισσότερα »Συγκλονιστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές -Τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα | GASTRONOMIE
Το γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, αποτελεί μια ελληνική αγαπημένη πατέντα. Μια λατρεμένη ελληνική συνταγή, με πολλές πολλές παραλλαγές. Παρακάτω παρουσιάζουμε από το site syntagestisgogos.gr μια …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για μπισκότα βουτύρου, σαν της γιαγιάς -Πανεύκολα, χρειάζονται μόνο 3 υλικά | GASTRONOMIE
Αυτή η συνταγή έρχεται να μας ταξιδέψει στα παιδικά μας χρόνια, τότε που ανοίγαμε το μεταλλικό κουτί για να φάμε μπισκότα στο σπίτι της γιαγιάς. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για «μεθυσμένα τυροπιτάκια» -Πανεύκολη ζύμη κρασιού με μόλις 3 υλικά | GASTRONOMIE
Ένα αχνιστό, σπιτικό τυροπιτάκι, τραγανό, όσο και νόστιμο, στην πιο εύκολη συνταγή που έχετε δοκιμάσει πολύ. Είναι εκείνες οι παραδοσιακές συνταγές που περνάνε από στόμα …
Διαβάστε περισσότερα »Ο ανορθόδοξος τρόπος για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές – Από την Ναϊτζέλα Λόουσον | GASTRONOMIE
Το ανορθόδοξο κόλπο που χρησιμοποιεί για να πετύχει τέλειες τηγανητές πατάτες χωρίς λάδι αποκάλυψε η διάσημη σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον, με τους οπαδούς της να ισχυρίζονται …
Διαβάστε περισσότερα »Σκωτσέζικα μπισκότα βρώμης -Αυτό το σούπερ υγιεινό σνακ γίνεται πανεύκολα και είναι τέλειο για πρωινό | GASTRONOMIE
Κάθε φορά που νιώθουμε μια λιγούρα, θα θέλαμε να είχαμε ένα μικρό σνακ. Ιδανικά, θα θέλαμε κάτι ελαφρύ και υγιεινό, ώστε να μην παίρνουμε περιττές …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παραδοσιακή μουσταλευριά -Χωρίς ζάχαρη, με όλο το άρωμα του σταφυλιού | GASTRONOMIE
Αυτή η συνταγή είναι της… εποχής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρύγος στη χώρα και μπορούμε να βρούμε φρέσκο και ευωδιαστό μούστο. Αν και η …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια -Τα 5 αδιανόητα εύκολα μυστικά | GASTRONOMIE
Σκέφτεστε πιο κλασική επιλογή από ένα πιάτο με μπιφτέκια και πατάτες στο φούρνο; Το στοίχημα σε αυτή τη συνταγή είναι να μην καταλήξετε με σφιχτά …
Διαβάστε περισσότερα »Σαρικόπιτα: Αυτή η παραδοσιακή κρητική πίτα με ξινομυζήθρα και μέλι θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλά σου | GASTRONOMIE
Οι παραδοσιακές πίτες από τα μέρη της Ελλάδας είναι το κάτι άλλο. Μοσχοβολούν παράδοση, γεύση και αρώματα. Ειδικά τα νησιά μας φημίζονται για τις μοναδικές …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού -Το γλύκισμα που σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού | GASTRONOMIE
Η ελληνική παράδοση έχει πειραματιστεί με όλα τα αγαθά που παράγει αυτή εδώ η γη, για τα φημισμένα ανά τον κόσμο γλυκά του κουταλιού. Μια …
Διαβάστε περισσότερα »Λίγο ακόμα καλοκαίρι: Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα | GASTRONOMIE
Το καλοκαίρι είναι σαν τις καλές λιχουδιές. Ποτέ δεν το χορταίνουμε. Κι επειδή αύριο – επισήμως τουλάχιστον το αποχαιρετάμε – δίνουμε μια παράταση με την …
Διαβάστε περισσότερα »Πεντανόστιμο θρακιώτικο τυρόψωμο -Η παραδοσιακή συνταγή για ζύμη… αφρό | GASTRONOMIE
Είναι το πιο εύκολο, θρεπτικό και χορταστικό σνακ για κάθε στιγμή. Το combo ψωμί και τυρί, σε κάθε εκδοχή, μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων. Ειδικά …
Διαβάστε περισσότερα »Θες σπιτικά ντιπ στο λεπτό; -6 συνταγές και δεν θα σταματάς να «βουτάς» τα πατατάκια | GASTRONOMIE
Αυτές οι συνταγές έρχονται να συνοδεύσουν απολαυστικά πατατάκια, λαχανικά, πίτες από σουβλάκι κομμένες και ό, τι άλλο βάλει ο νους. Πόσες φορές ζητήσατε κάτι, μια …
Διαβάστε περισσότερα »