Οι εποχές είναι δύσκολες, περίεργες και απαιτούν ειδική μεταχείριση εκ μέρους μας. Η καραντίνα καλά κρατεί και όπως όλα δείχνουν η ζωή θα αργήσει κομματάκι να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Όπως είναι αναμενόμενο, η κατάσταση αυτή επηρεάζει όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, μία εκ των οποίων είναι και οι σχέσεις. Τώρα περισσότερο από ποτέ, επικρατεί η… επαίσχυντη-αν με ρωτάς- πράξη του ghosting, η οποία είναι η γνωστή εξαφάνιση κάποιου χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση.
Σίγουρα έχεις κάποια φίλη που της έχει συμβεί, ίσως να έχεις συμβεί και σε σένα. Και αν μία ξαφνική εξαφάνιση δεν μπορείς να την αποφύγεις και να την προβλέψεις, αρκεί να σου πω ότι το 20% των ανθρώπων έχουν πέσει θύμα ghosting και το 25% το έχουν κάνει, μπορείς να ελέγξεις τις μετέπειτα αντιδράσεις σου, οι οποίες καλό θα ήταν να είναι ψύχραιμες.
Ναι φυσικά και αναφέρομαι στο μήνυμα, το θυμωμένο ή στενοχωρημένο το οποίο εσύ νιώθεις την ανάγκη να το στείλεις για να δώσεις ένα τέλος, αλλά κατά βάθος απλά ελπίζεις σε μία απάντηση. Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά αν όντως θέλεις ή έχεις ανάγκη έστω και ένα μήνυμά του, καλό θα ήταν να μη στείλεις απολύτως τίποτα. Σε περίπτωση που εξαφανίστηκε για συγκεκριμένο λόγο, θα θορυβηθεί από την απουσία σου και θα σε ψάξει εκείνος. Σε περίπτωση βέβαια που απλά δεν σε θέλει, η αντίδραση θα είναι μηδενική. Το καλό βέβαια θα είναι ότι εσύ δεν θα έχεις εκτεθεί και δεν θα έχεις φανεί ανεπαρκής και πιεστική. Γιατί καλό είναι να εκτιθέμεθα, αλλά σε άτομα που το αξίζουν, και όχι σε ανθρώπους που δεν νοιάζονται για σένα.
Τέλος, σε περίπτωση που η σχέση σας είχε κάπως προχωρήσει και δεν ήσασταν στη φάση των ραντεβού, τότε όντως, έχεις κάθε δικαίωμα να στείλεις κάτι. Βέβαια, αντί να στείλεις κάτι… ικετευτικό μπορείς να κινηθείς κάπως έτσι: «Έχουμε μέρες να μιλήσουμε και ήθελα να δω αν είσαι καλά. Αποφάσισα ότι δεν μου κάνει αυτού του είδους η σχέση και καλό θα ήταν να τελειώσει εδώ. Φιλιά».
Καλό;;;;;
Πηγή