Τετάρτη , 3 Ιούλιος 2024

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ωραίο φλερτ! Να το δούμε ξανά;

Ζούμε στην εποχή, όπου το φλερτ είναι πιο έντονο από ποτέ, περισσότερο ποσοτικά από ποτέ ενώ από την άλλη είναι λιγότερο ποιοτικό από ποτέ. Ζούμε στην εποχή της ευκολία και στα τόσα που βλέπω, αλλά και που έχω βιώσει και εγώ η ίδια, αναρωτιέμαι πού πήγε το τίμιο φλερτ, εκείνο το φλερτ που υπήρχε επικοινωνία και που σε έκανε να χαμογελάς σε κάθε μήνυμα. Δεν ξέρουν να φλερτάρουν οι άντρες πια; Γενικά πού πήγε το καλό φλερτ;

Στην εποχή του ό,τι να ‘ναι

Πιστεύω ότι είναι η πηγή πολλών κακών συμπεριφορών. Όλα έχουν γίνει πολύ εύκολα για όλους και ο καθένας πια λέει ό,τι του έρθει στο κεφάλι χωρίς να σκεφτεί τι αντίκτυπο έχει αυτό. Και αυτή η τόσο μεγάλη άνευ όρων διαθεσιμότητα έχει κάνει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων να έχει χάσει το λεγόμενο τακτ. Τακτ κύριοι, τα έχουμε ισοπεδώσει όλα. Η λογική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» είναι ντεμοντέ και περισσότερο ντεμοντέ είναι να είσαι πάνω από τριάντα ετών και να μην ξέρεις να φλερτάρεις.

 Γιατί φοβάσαι τόσο πολύ τη χυλόπιτα;

 

 

Και τι σημαίνει φλερτ;

Ας το πάρουμε από την αρχή. Σε μία προσπάθεια να υπάρξει μία καλύτερη κατάσταση στο φλερτ, παραθέτω τον ορισμό όπως αναφέρεται στη βικιπαίδεια: «Ερωτοτροπία ή Φλερτ στην ανθρώπινη συμπεριφορά είναι η εκδήλωση ερωτικής συμπάθειας με συμπεριφορές που φανερώνουν το ενδιαφέρον ενός προσώπου προς κάποιο άλλο, με σκοπό την σύναψη ερωτικής σχέσης, χωρίς υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί».

Και μέχρι εδώ όλα καλά, μπορείς να φλερτάρεις μέχρι ενός σημείου βέβαια και αυτό χωρίς να θέλεις σχέση, επίσης μπορείς να καταλάβεις ότι τελικά δεν σου ταιριάζει αυτό το πρόσωπο. Εννοείται είναι φυσιολογικό αυτό, όμως καλό είναι να υπάρχει και ποιοτικό φλερτ. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για αξιοπρεπές φλερτ, ρίξε μια ματιά.

Γιατί πρέπει να μας κάνετε «προξενιό» άμα είμαστε single;

Συμβουλές για φλερτ:

Τρόπος έκφρασης: Εννοείται να είστε ειλικρινείςμε αυτά που θέλετε, αλλά σκεφτείτε λίγο, προετοιμαστείτε. Σημασία έχει και ο τρόπος που εκφράζεστε, όχι μόνο το τι θα πείτε.

Πίεση: Μην γίνεστε πιεστικοί και αφήστε χώρο να αναπνεύσει και ο άλλος. Διεκδικούμε, αλλά σε επίπεδο φλερτ αν δεν σας απαντάει στα μηνύματα συστηματικά, μην επιμένετε. Εσείς, θα αγνοούσατε κάποια που σας ενδιαφέρει τόσο συστηματικά;

Έξοδος: Αν δεν γνωρίζεστε πολύ, κανονίστε μετά από κάποιες ημέρες συνομιλίας, την έξοδό σας. Δεν έχει νόημα να την καθυστερείς.

Όρια: Το ότι ελκύεσαι από μία κοπέλα ή το αντίστροφο δεν σημαίνει ότι εκείνη είναι διαθέσιμη ή ότι πρέπει να είναι διαθέσιμη και να ακούει ό,τι της λες. Υπάρχουν όρια, βολιδοσκόπησε μέχρι που σε παίρνει και πράξε αναλόγως.

Μίζερος: Μην είσαι μίζερος, να έχεις μια ευχάριστη διάθεση. Μην της λες με το καλημέρα σας, ό,τι κακό υπάρχει στον κόσμο. 

 


Πηγή