Πολλές έρευνες έχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα, τα ζευγάρια τελικά, πρέπει ή δεν πρέπει να κοιμούνται χώρια; Οι μισοί λένε έτσι και οι άλλοι μισοί αλλιώς. Ακόμη όμως δεν έχουμε καταλάβει τι ισχύει επιστημονικά. Έρευνες έχουν δείξει πως κατά μέσο όρο, ένας στους τρεις ανθρώπους αναφέρουν πως ο σύντροφος τους αποτελεί αρνητική επιρροή κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Μάλιστα μια Βρετανική έρευνα για το θέμα αποκάλυψε πως ένα ζευγάρι μπορεί να “τσακωθεί” έως και 167 φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο νούμερο 1 λόγος είναι “ο κλέφτης της κουβέρτας” και ο νούμερο 2 λόγος είναι το ροχαλητό.
Αν λοιπόν το πιάσει κανείς από την πλευρά του ύπνου, καταλαβαίνει πως ίσως είναι καλύτερο τα ζευγάρια να κοιμούνται χώρια, μιας κι έτσι δεν τσακώνονται για μικροπράγματα όπως είναι η κουβέρτα και το ροχαλητό. Από την άλλη όμως έχουμε κι άλλες απόψεις που έρχονται να κοντράρουν. Μία άλλη έρευνα δείχνει πως όταν το ζευγάρι κοιμάται χώρια είναι πολύ πιθανό να κοπεί εντελώς το σεξ, κι έτσι να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ερωτική τους ζωή. Δεν ξέρουμε όμως τι να εμπιστευτούμε. Η αλήθεια είναι πως έτσι κι αλλιώς σε μια μακροχρόνια σχέση το σεξ χάνει σε πάθος κι ένταση όσο περνάνε τα χρόνια. Οπότε αν το ζευγάρι κοιμάται χώρια τότε το φαινόμενο εντείνεται.
Έρευνα: Τσεκάρεις το κινητό κατά τη διάρκεια του σεξ;
Τι γινόταν όμως τα παλιά χρόνια σύμφωνα με τις μελέτες; Κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, το νυφικό κρεβάτι ήταν κατά κύριο λόγο για ρομαντικές στιγμές και όχι για ύπνο. Κατά τον Μεσαίωνα τα ανύπαντρα ζευγάρια μπορούσαν να κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι αλλά με κάποιου είδους διαχωριστικό τοποθετημένο ανάμεσα τους.
Πριν την Βικτωριανή εποχή, το να κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι με τον σύντροφο σου θεωρούνταν επιβλαβές για την υγεία. Από την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης και μετά τα ζευγάρια άρχισαν να κοιμούνται μαζί λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων σπιτιών και δωματίων στις πόλεις.
Κάτι ξέρανε οι αρχαίοι, τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, μάλλον προς το χειρότερο. Οι σχέσεις περνάνε κρίση. Δες εδώ πληροφορίες για το ζήτημα που ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις:
Πηγή