Διαχρονικά το μπαρ αποτελεί ένα μέρος γνωριμιών. Δεν λέμε ότι πηγαίνουμε σε ένα μπαρ για το φλερτ, όμως σίγουρα είναι μία καλή τοποθεσία για να γνωρίσεις κόσμο, και στο σπίτι σου δεν θα έρθουν να σε βρουν -λογικά-. Ανέκαθεν θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο πιο τετριμμένος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με ένα κέρασμα και συνήθως αυτό το κέρασμα είναι ένα σφηνάκι. Αποκλείεται να μην έχεις κεράσει ή να μην σε έχουν κεράσει έστω μία φορά ένα σφηνάκι σε ένα μπαρ. Είναι στην κουλτούρα μας το ξέρουμε και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Συγκεκριμένα, αναρωτιόμαστε, μήπως πάλιωσε η τακτική με το σφηνάκι; Θεωρείται μια ξεπερασμένη κίνηση; Ή είναι ένα διαχρονικά εγγυημένο «κόλπο»;
Πώς να διαλέξεις το σωστό κοκτέιλ για εσένα
Αρχικά πρόκειται για μία αφορμή από το να έρθει κάποιος άγνωστος και να σου μιλήσει «ξεκάρφωτα». Και επίσης υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνει κάποιος σωστά. Για παράδειγμα, μπορεί να ρωτήσει τον bartender τι είναι αυτό που πίνεις και να κεράσει κάτι παρόμοιο με το ποτό σου ή αν θέλει να κεράσει ένα πιο ιδιαίτερο σφηνάκι για να κάνει περισσότερη εντύπωση. Και όντως είναι μία ακόμη καλύτερη αφορμή για συζήτηση. Χρυσός κανόνας: Ξεκίνα τη συζήτηση και «κόψε» κίνηση, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι παρείσακτος, δεν θα μείνεις όλο το βράδυ στην παρέα της. Κάνε την κίνησή σου, ζήτα έναν τρόπο επικοινωνίας μετά από τη συζήτηση και μετά το βλέπεις.
Παρωχημένο;
Ναι θα μπορούσε να πει κάποιος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι λειτουργικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαίο για να μιλήσεις σε μία κοπέλα που σου αρέσει να την κεράσεις και «κάτι». Θα μπορούσες να πας και να συστηθείς και να γνωριστείτε, δεν είμαστε υπέρ στο να πας μόνο με κέρασμα. Όμως επίσης δεν είναι μία παλιά τακτική και αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει μία μικρή δόση γοητείας.
Πώς να αντιδράσεις όταν σε κοιτάει η κοπέλα στο μπαρ;
Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μία εποχή που τα dating apps και τα social media είναι σε έξαρση και αυτό σημαίνει ότι έχουν χαθεί κάποιοι από τα κλασικούς τρόπους επικοινωνίας και φλερτ. Οπότε αυτό από μόνο του «αναβαθμίζει» όποια κίνηση γίνεται από κοντά. Και πιο πολύ από όλα αυτή είναι η γοητεία του σε κερνάω, είναι μία αφορμή για να γνωρίσεις κάποιον, να μιλήσετε και να δεις την ενέργειά του. Να κάνεις μερικές ερωτήσεις και ενδεχομένως να έρθετε πιο κοντά. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και σε φιλικό επίπεδο. Κερνάμε την παρέα ή μας κερνάει σφηνάκια για την «χαρά» που είμαστε μαζί.
Και μην ξεχνάς σε όποια περίπτωση και να τα προορίζεις τα σφηνάκια, με σύνεση!
Πηγή