Δευτέρα , 20 Ιανουάριος 2025

Πόσο αληθινές είναι οι ιστορίες αγάπης των social media;

Σχέση και social media ή μάλλον ακόμη καλύτερα σχέση και Instagram. Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και συνήθως είναι ευχάριστο. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Το Instagram μπορεί να σε διασκεδάσει πολύ, αλλά να «πάρει θέση» σε κοινωνικά μηνύματα, να προβληματίσει, αλλά και να στεναχωρήσει. Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένη για να μη χαθούμε στα πολλά παραδείγματα. Πώς συμπεριφέρεσαι όταν είναι σε σχέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πώς φαίνεται αυτό στους τρίτους και πώς τελικά είναι η κατάσταση.

Οι άντρες καταστρέφουν το φλερτ ή οι γυναίκες τους αγχώνουν;

Η χρήση του Instagram, όπως και των social media γενικότερα είναι μία προέκταση του εαυτού μας και της προσωπικότητάς μας. Συνεπώς, λίγο-πολύ έχει να κάνει με το ποια είναι η συμπεριφορά του χρήστη στη ζωή τους. Για παράδειγμα, ένας πιο εσωστρεφής άνθρωπος δεν θα δημοσιεύσει όλη την προσωπική του ζωή στο Instagram έτσι και αλλιώς, ένας πιο εξωστρεφής τύπος θα ανεβάσει περισσότερο υλικό. Τι γίνεται όσον αφορά όμως τη σχέση; Η σχέση είναι ένα άλλο σημείο αναφοράς, στο πώς ποστάρεις και στο πώς την πλασάρεις.

3 κατηγορίες σχέσης και social media

1. Αυτοί που ανεβάζουν τα πάντα
2. Αυτοί που δεν ανεβάζουν τίποτα
3. Αυτοί που είναι στη μέση

Περίπτωση 1: Κράτα κάτι και για σένα, αφού δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι τα προσωπικά σου. Δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει όλος ο κόσμος τα πάντα για εσάς και δεν τους νοιάζει κιόλας. Από το πώς φάγατε το πρωινό σας μέχρι το πόσο καλά περνάτε στον καναπέ σας.

Περίπτωση 2: Αυτοί που δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν σχέση. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την περίπτωση 1. Θα τους δεις μόνους τους ή με άλλη παρέα χωρίς να έχεις καν την υποψία ότι βρίσκονται σε σχέση. Όμως παρότι δεν ανεβάζουν τίποτα, μάλλον αυτοί έχουν κάτι πιο ουσιαστικό από το #couplegoals.

Περίπτωση 3: Κάπου στη μέση είναι τα πράγματα. Και μάλλον αυτή η κατηγορία είναι πιο φυσιολογική ανάμεσα στις άλλες. Αυτό που εννοώ είναι ότι όπως οι φίλοι σου έτσι και ο σύντροφός είναι κομμάτι της ζωής σου. Συνεπώς, αν ποστάρεις με μία μέση συστηματικότητα, τότε είναι λογικό κάπου να υπάρχουν πού και πού οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι.

Χώρισες; 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις

Συμπέρασμα

Προσωπικά μιλώντας δεν είμαι μεγάλη υποστηρίκτρια των social media, άρα δεν πιστεύω ότι το να εκθέτεις την προσωπική σου ζωή είναι το ζητούμενο. Και πιστεύω ότι η υπερέκθεση δεν είναι καλό δείγμα. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι τα ζευγάρια που εκθέτουν πάρα πολύ την προσωπική τους ζωή προσπαθούν να πείσουν για αυτήν, ενδεχομένως και τους εαυτούς τους. Είναι ωραία η ιδιωτικότητα και οι καταστάσεις να μένουν ανάμεσα σε δύο, δημιουργεί σύνδεση.

Όμως, όλα εξαρτώνται από την προσωπική χρήση που κάνει ο καθένας μας, διότι αν είσαι φειδωλός στις αναρτήσεις μάλλον πιο δύσκολα θα ανεβάσεις με τον φίλο/φίλη. Όπως και να ‘χει δεν λέει δεν προσδιορίζεται μία οποιαδήποτε σχέση από τα social media, αλλά ας δεχτούμε ότι αποτελεί και αυτό ένα μικρό μέρος για μία μερίδα ανθρώπων.

 


Πηγή