Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε ένα κοινότοπο σχόλιο τύπου είσαι όμορφη, ωραία μάτια και άλλα τέτοια κλασικά. Μιλάμε για τις περιπτώσεις, όπου τα παραπάνω έχουν και συνέχεια και από εκεί που αντί να αισθανθείς κάπως καλά, αρχίζεις και αισθάνεσαι κάπως άσχημα. Να πούμε κάπου εδώ πως η δυσφορία σε αυτά τα σχόλια δεν έγκειται σε γυναικεία υπερευαισθησία, αλλά αντικειμενικά μιλώντας είναι όλο λάθος και θα ήταν εξίσου λάθος αν προερχόντουσαν από γυναίκες προς άνδρες. Πάντως είναι σίγουρο πως αποτελούν λόγοι για να μην υπάρξει καμία συνέχεια.
Yπάρχει όντως τεχνική για το απόλυτο φλερτ;
Κομπλιμέντα που δεν είναι κομπλιμέντα
Είσαι πολύ όμορφη. Φυσικά και μέχρι εδώ είμαστε καλά. Άλλωστε και σε ποιον δεν αρέσει αυτή η all time classic φράση, που δεν χάνει ποτέ την αξία της; Βέβαια, προϋποθέτει να μην υπάρχει και η εξής συμπληρωματική φράση: Μάλλον δεν εργάζεσαι ή απλά εργάζεσαι λίγο πιο χαλαρά» κοινώς δεν κάνεις και πάρα πολλά. Εξάλλου, είναι γνωστό μια καλή εμφάνιση είναι αρκτετή για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου στο τέλος του μήνα. Συνήθως τέτοιου είδους σχόλια, λέγονται χωρίς δεύτερη σκέψη με απόλυτη φυσικότητα χωρίς καν να υπάρχει η διάθεση για όποιον το λέει να γνωρίσει τον άνθρωπο που έχεις απέναντί του.
Τοξικότητα και φλερτ. Καταρχάς, τι εννοείται ως τοξικότητα; Είναι εκείνος ο τύπος που θα έρθει να σου πει ότι είναι ωραίο αυτό που φοράς και μετά το «ευχαριστώ» είναι πολύ πιθανόν να πει «εντάξει, είναι κάτι που το λέω συχνά» προφανώς με κάποιον τρόπο το σκέτο ευχαριστώ θίγει κάπως το εγώ του. Επίσης, σε αυτό το πλαίσιο ισχύει και το εξής παράδειγμα :«Ένα άλλο χρώμα μαλλιών, μακιγιάζ κ.λπ. μπορεί να σου ταίριαζε καλύτερα». Όχι. Καταρχάς ένας παντελώς άγνωστος δεν σου κάνει ποτέ ενδυματολογικές συστάσεις. Δεν είναι καν ευγενικό. Βλέπεις έναν άνθρωπο και αν σου αρέσει έτσι όπως τον βλέπεις προχωράς, αλλιώς πάμε παρακάτω.
Πέντε «γύπες της δεκάρας» που λατρεύεις να κοροϊδεύεις
Λάθος τακτικές
Πολύ προσωπικές ερωτήσεις. Δεν γίνεται να έχεις γνωρίσει μόλις έναν άνθρωπο και να έχεις την απαίτηση να σου εξιστορήσει την ιστορία της ζωής του, είναι σχεδόν τρομακτικό. Η βιασύνη είναι λόγος απομάκρυνσης. Άλλο να ρωτήσεις για τα ενδιαφέροντα και άλλο να κάνεις ανάκριση.
Τέλος, κάπου μέσα στη νύχτα. Θα μπορούσε να είναι και τίτλος τραγουδιού, όμως είναι απλά λάθος πρακτική. Η ιστορία έχει ως εξής: Έχεις βγει ραντεβού και όπως και να έχει καταλήξει αυτό δεν αφήνεις μια κοπέλα να γυρνάει μόνη της μέσα στη νύχτα για τον όποιο λόγο. Ναι, γίνεται και αυτό όσο παράδοξο και να ακούγεται στην εποχή μας με όλα αυτά που συμβαίνουν.
Πηγή