Πρόκειται για τη νέα τάση γνωριμιών της Gen Z και η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάσαμε για αυτήν, αναρωτιόμασταν για το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Αρχίσαμε να το ψάχνουμε και κάπως έτσι καταλήξαμε ότι μιλάμε για την πρακτική όπου μέσω της επιλογής ενός συντρόφου ενισχύουμε την «κοινωνική μας θέση». Βασικό κριτήριο; Να διαλέξεις σύντροφο σκεπτόμενος τη δική σου «ανύψωση» σε κοινωνικό πλαίσιο και έτσι ξεκινάς τη σχέση σου.
Πρόκειται για τη νέα τάση γνωριμιών της Gen Z, που ονομάζεται «throning». Βέβαια σίγουρα δεν είναι καινούργιος όρος, αλλά μάλλον πρόκειται για νέο περιτύλιγμα στο πώς πλασάρεται. Η Gen Z επινόησε έναν νέο όρο για να μπορέσει να προσδιορίσει την πρακτική που αναφέρεται στο να βρεις έναν σύντροφο που να ενισχύει την κοινωνική φήμη ενός συντρόφου μέσω μιας σχέσης.
Σχέση από απόσταση: Πότε προχωράς και πότε χωρίζεις;
Όπως εξηγεί ειδικός σχέσεων: «Throning είναι να βγαίνεις με κάποιον που, μέσω της σχέσης, ενισχύει τη φήμη και τον εγωισμό σου». Σε αυτή τη δυναμική, η κοινωνική θέση ενός συντρόφου εκτιμάται σε σχέση με τις προσωπικές του ιδιότητες. Πρόκειται για την ιεράρχηση της κοινωνικής εκπροσώπησης ενός συντρόφου έναντι της εγγενούς αξίας του.
Σχέσεις με διαφορά ηλικίας: Μήπως είναι ιδανικές;
Γιατί η Gen Z δίνει προτεραιότητα στην επιρροή έναντι της οικειότητας;
«Το κίνητρο πίσω από την πρακτική προέρχεται συχνά από την επιθυμία για κοινωνική επικύρωση, πρόσβαση σε κλειστούς κοινωνικούς κύκλους, τόνωση της αυτοεκτίμησης και αυξημένη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει ο ειδικός σχέσεων.
Το μόνο σίγουρο είναι -λέμε εμείς- ότι δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, αλλά είναι μία παλιά πρακτική σε νέα «συσκευασία».
Πηγή