Το πρώτο ραντεβού είναι ένα αναγκαίο κακό κι αυτό δε θα πάψει να ισχύει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το θέμα είναι βέβαια, ότι εφόσον το συγκεκριμένο δεν μπορείς να το αποφύγεις-καθότι θα πρέπει να μεταπηδήσεις κατευθείαν στο δεύτερο, κάτι που είναι ανθρωπίνως αλλά και μαθηματικώς αδύνατο-θα πρέπει να μάθεις να επιβιώνεις με επιτυχία τη σκληρή αυτή δοκιμασία. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν είσαι ούτε ετοιμόλογη ούτε και γυναίκα… πυρκαγιά-για να γίνω πιο σαφής ανοίγεις το στόμα σου και πετάς τούβλα-έχω έναν μικρό οδηγό με κάποιες συγκεκριμένες φράσεις που καλό θα ήταν να αποφύγεις. Σε περίπτωση που τις νιώθεις στην άκρη της γλώσσας σου… δάγκωσέ τη!
Τι σε έκανε να μου ζητήσεις ραντεβού;
Θέλεις να ακούσεις τα αυτονόητα δηλαδή; Προφανώς και το έκανε επειδή του αρέσεις. Αν δεν του άρεσες δε θα σου ζητούσε ραντεβού κάτι που είναι και πολύ λογικό. Σταμάτα να ρωτάς βλακείες και σταμάτα να ψαρεύεις κοπλιμέντα. Όπως είπε κάποτε και ο Stanley Kowalski: «Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην ξέρει αν είναι ωραία ή όχι ακόμα και χωρίς να της το πουν». Απλά, λιτά κι απέριττα.
Με πόσες έχεις πάει;
Ή είσαι χαζή ή είσαι… ΠΟΛΥ ΧΑΖΗ. Κορίτσι μου γλυκό, αυτά δεν τα ρωτάμε-αν όχι ποτέ-σίγουρα όχι στο πρώτο ραντεβού. Αυτή τη στιγμή είναι εκεί μαζί σου και είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει. Εξάλλου, όσο περισσότερο σκαλίζεις το παρελθόν, τόσο περισσότερα βρίσκεις, κάτι που δεν είναι πάντα καλό. Άστο λοιπόν. Θα ζήσεις και χωρίς το συγκεκριμένο αριθμό.
Σε πειράζει να περάσει μία φίλη μου;
Όχι, όχι, όχι! Καλέ είναι δυνατόν να του κάνεις κάτι τέτοιο; Τώρα πρέπει να δεις τη φίλη σου; Άλλη ώρα δεν μπορείς; Κάτσε να περάσεις καλά στο ρημαδοραντεβού σου και άσε τις φίλες σου για την επόμενη μέρα. Ήμαρτον.
Πώς και είσαι μόνος; Είσαι πολύ ωραίος.
Εσύ δηλαδή γιατί είσαι μόνη; Τόσο άσχημη και ανυπόφορη είσαι πια; Κορίτσι μου, δεν υπάρχει πιο απαρχαιωμένη και άκυρη φράση από αυτή. Άσε που ξεστομίζοντάς τη, μπορεί να περπατήσεις σε μονοπάτια σκοτεινά και αβέβαια. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μάθεις για την πρώην του που τον κεράτωσε;
Σ’ αγαπώ
Ουδέν σχόλιον!
Πηγή