Πέμπτη , 9 Ιανουάριος 2025

5 τρόποι να πλησιάσεις κάποιον που θέλεις να γίνει φίλος σου

Πάντα πίστευα ότι φίλους μπορείς να κάνεις σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Δεν συμμεριζόμουν ποτέ την πεποίθηση ότι μόνο οι παιδικές φιλίες είναι αυτές που αντέχουν στον χρόνο και ότι μόνο εκείνες είναι αληθινές. Γιατί;

Για τον πολύ απλό λόγο ότι έχω καταφέρει να κρατήσω φιλίες από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά και να δημιουργήσω νέες και πολύ ισχυρές όσο ήμουν στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στον επαγγελματικό μου χώρο.

Οι ειδικοί μίλησαν! Όσοι έχουν μεγαλώσει με αδελφή είναι πιο ευτυχισμένοι

Η φιλία στον χρόνο

Στα παιδικά μας χρόνια το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να περνάμε καλά, να γελάμε και να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας. Δεν βλέπαμε και δεν μπορούσαμε κιόλας- λόγω ηλικίας- να καταλάβουμε πιο βαθιά πράγματα και έννοιες, όπως η αφοσίωση, η συμπαράσταση, η εμπιστοσύνη.

Αυτά τα καταλαβαίνεις όταν μεγαλώνεις, άλλωστε. Κι εκεί είναι που συνειδητοποιείς ποιους φίλους θα κρατήσεις από την παιδική σου ηλικία, με ποιους μπορείς να συμπορευτείς και ποιοι είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι στους οποίους θα αφήσεις χώρο να «εισβάλουν» στη ζωή σου. Αν το θέλεις, φυσικά.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ???? ??? ????? (@annevanwijck)

Αν είσαι σε τέτοια φάση, λοιπόν, που μόλις γνώρισες μια συμπαθητική συνάδελφο, την οποία θες να πλησιάσεις περισσότερο για να κάνετε καλή παρέα ή μόλις συστήθηκες με έναν άνθρωπο που σου μετέφερε θετικά vibes και πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να γίνετε φίλοι, μην αργείς.

Δες παρακάτω πώς αυτή η φιλία θα δημιουργηθεί πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις προσθέτοντας κι εσύ στη ζωή σου έναν ακόμη αληθινό φίλο, που μπορείς να εμπιστευθείς.

Πώς θα κάνεις μια νέα φιλία

#1 Βρες μία ομοιότητα, ένα χόμπι ή ένα κοινό ενδιαφέρον που έχετε. Συζητήστε το, δοκιμάστε να κάνετε αυτό που σας αρέσει μαζί και θα δεις πως σιγά-σιγά θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια δυνατή φιλία.

#2 Κάνε του/της ερωτήσεις. Προφανώς και δεν μιλάμε για κουτσομπολιό! Μπορείς, όμως, να τον/τη ρωτήσεις διάφορα πράγματα για τη ζωή του/της, για τον τρόπο που μεγάλωσε και για όλα όσα τον/την ενδιαφέρουν με όμορφο τρόπο και δείχνοντας ότι πραγματικά σε νοιάζει να μάθεις για εκείνον/η.

#3 Κάνε κομπλιμέντα! Και ποιος δεν αγαπά τις κολακείες όταν, βέβαια, έχουν βάση και δεν γίνονται απλά και μόνο για συμφέρον;! Όταν δεις, λοιπόν, κάτι ωραίο, γιατί να μην το επισημάνεις;

#4 Πρόσφερε τη βοήθειά σου. Όταν οι φίλοι σου έχουν ανάγκη δεν τους βοηθάς; Ε, λοιπόν, κάνε κι εδώ το ίδιο πράγμα!

#5 Επιστράτευσε το χιούμορ σου. Με τους φίλους μας πάντα θέλουμε να γελάμε και να περνάμε όμορφα. Άσε που η πλάκα κάνει πάντα κάποιον να «λυθεί» πιο εύκολα και να έρθει πιο κοντά μας.




Πηγή