Aς είμαστε ειλικρινείς: Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα σε ο, τι έχει να κάνει με σχέσεις, πάντα ερωτικές, είναι πάνω κάτω πολύ συγκεκριμένα: Το ίντερνετ και κυρίως τα αμέτρητα dating apps κάνουν τη δουλειά του παλιού πατροπαράδοτου πεσίματος. Αν είσαι ρομαντική και το θέλεις αλλιώς, μάλλον ξενερώνεις, αλλά θα πρέπει να το δεχτείς.
Εφόσον λοιπόν τα συγκεκριμένα site γνωριμιών, και όχι μόνο γιατί και το facebook κάπως έτσι λειτουργεί, έχουν τον πρώτο λόγο στην ερωτική σου ζωή, όροι καινούριοι έχουν εισαχθεί στο λεξιλόγιό μας, που σίγουρα παλαιότερα δεν υπήρχαν. Ένας από αυτούς είναι και το ghosting ή ελληνιστί η απλή και τίμια… εξαφάνιση.
Βγήκατε, περάσατε τέλεια, αλλά για κάποιο λόγο απλά σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί σου. Γιατί συνέβη αυτό; Λοιπόν, το ghosting υπάρχει και είναι πραγματικότητα. Και καλώς ή κακώς το κάνουν και άντρες και γυναίκες. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το 64% παραδέχεται ότι έχει μείνει στήλη άλατος από εξαφάνιση εν δυνάμει συντρόφου, ενώ το 54% ότι έχει εξαφανιστεί εκείνο.
Και αφού το θέμα τέθηκε επί τάπητος, οι λόγοι του ghosting φυσικά, οι ερευνητές κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Όχι, δεν εξαφανιζόμαστε γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι ή γιατί δε θέλουμε να πληγώσουμε τον εκάστοτε, αλλά γιατί πολύ απλά έχουμε κι άλλες επιλογές.
Ναι, σε περίπτωση που δεν υπάρχει έρωτας ή καψούρα, πάντα κάποιος άλλος βρίσκεται για να σου πάρει τη θέση. Οπότε, δεν έκανες κάτι λάθος, απλά εκείνος δε σταμάτησε ποτέ να ψάχνει.
Πηγή