Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024
Λίπανση στο sex: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται...

Λίπανση στο sex: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται…

Το σεξ πρέπει να είναι απολαυστικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Πολλές φορές, ωστόσο, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να τους λείπει απαραίτητα η ερωτική διάθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους σεξολόγους, για κάθε γυναίκα τα πράγματα όσον αφορά τη λίπανση είναι πολύ διαφορετικά, ενώ το ένα τρίτο των νεαρών γυναικών φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα κολπικής ξηρότητας.

Έτσι, χρειάζονται πού και πού… ενισχύσεις!

Μελέτες δείχνουν ότι το λιπαντικό κάνει το σεξ πιο απολαυστικό και για τα δύο φύλα, ενώ παράλληλα διευκολύνει τον οργασμό. Δείτε λοιπόν πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο.

Στην αγορά κυκλοφορούν τρία είδη λιπαντικού: με βάση το νερό, με βάση τη σιλικόνη και με βάση το λάδι.

Όσα έχουν ως βάση το νερό είναι και τα πιο ασφαλή, καθώς δεν προκαλούν ερεθισμούς, όμως στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος εάν έχετε ευαισθησία σε χημικές ουσίες όπως η γλυκερίνη ή τα parabens.

Απαγορεύεται να συνδυάζουμε το προφυλακτικό με τα λιπαντικά που έχουν βάση κάποιο έλαιο. Τα έλαια φθείρουν το λάτεξ κι έτσι είναι πιο πιθανό να σπάσει το προφυλακτικό.

Προσοχή στη βαζελίνη

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν βαζελίνη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας στην περιοχή του κόλπου.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές με επικεφαλής τη Joelle Brown εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 141 γυναικών. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει στην κολπική περιοχή κάποιου είδους προϊόν τον τελευταίο ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένων λιπαντικών για το σεξ, βαζελίνη και baby oil.

Όπως διαπιστώθηκε εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει βαζελίνη διέτρεχαν 220% περισσότερες πιθανότητες να έχουν βακτηριδιακή κολπίτιδα.

Συγκεκριμένα το 21% των γυναικών είχαν βακτηριδιακή κολπίτιδα και το 6% είχε άλλη μόλυνση.

Πρόκειται για μία ασθένεια που προκαλείται όταν διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στα «καλά» και τα «κακά» βακτήρια της περιοχής του κόλπου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανό η βαζελίνη να ευνοεί την ανάπτυξη «κακών» βακτηρίων, εξαιτίας των αλκαλικών της ιδιοτήτων. Ένα όξινο περιβάλλον στον κόλπο από την άλλη προστατεύει τις γυναίκες από τέτοιου είδους μολύνσεις.

Πηγή: onmed.gr