Δευτέρα , 6 Ιανουάριος 2025
Τι παθαίνει η κλειτορίδα και ο κόλπος της γυναίκας στον οργασμό

Τι παθαίνει η κλειτορίδα και ο κόλπος της γυναίκας στον οργασμό

Όταν η γυναίκα έχει οργασμό, τα σημάδια στον οργανισμό της είναι συγκεκριμένα. Αύξηση των καρδιακών παλμών, αύξηση της πίεσης και του ρυθμού της αναπνοής, σύσπαση των μυών της πυελικής περιοχής και άλλα. Αν και αυτά τα σημάδια είναι κοινά, αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι γυναίκες έχουν οργασμό με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με έρευνες, μια στις τρεις γυναίκες έχει πρόβλημα να φτάσει στην κορύφωση ενώ το 80% λέει πως ο οργασμός δεν επιτυγχάνεται μόνο με την κολπική διείσδυση, αλλά και με τον ερεθισμό της κλειτορίδας. Άλλες φτάνουν σε κορύφωση μόνο με τον τελευταίο τρόπο.

Μπορούν λοιπόν οι γυναίκες να έχουν δυο τύπους οργασμών; Κλειτοριδικό και κολπικό; Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine ρίχνει φως και δίνει απαντήσεις. Στη μελέτη πήραν μέρος τρεις γυναίκες.

Γάλλοι επιστήμονες κατέγραψαν με ειδικά μηχανήματα υπερήχων την ροή του αίματος και την γενικότερη λειτουργία του κόλπου, της κλειτορίδας και της πυέλου. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να οπτικοποιήσουν τις κινήσεις και τη ροή του αίματος στο σύστημα νεύρων στην κλειτορίδα και τον κόλπο τόσο κατά τη διάρκεια της κολπικής διέγερσης όσο και της κλειτοριδικής διέγερσης. Μέσα σε κλειστό δωμάτιο, η κάθε συμμετέχουσα αυτοϊκανοποιήθηκε τόσο κλειτοριδικά όσο και κολπικά ενώ τα μηχανήματα κατέγραφαν τις λειτουργίες της.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όταν υπήρχε διέγερση μόνο της κλειτορίδας, ο οργασμός δεν επηρέασε την εσωτερική, βαθύτερη ρίζα της κλειτορίδας. Όταν όμως είχαν κολπική διέγερση,  εξαιτίας των κινήσεων που απαιτούνται, η ρίζα αλλά και η εξωτερική κλειτορίδα επηρεάστηκαν στον οργασμό. Αυτό επηρεάζει τη ροή του αίματος στα διάφορα σημεία του κόλπου, της πυέλου και του νευρικού συστήματος της περιοχής και δίνει στις γυναίκες μια διαφορετική αίσθηση.

Οι επιστήμονες λοιπόν συμπέραναν πως οι γυναίκες όντως μπορούν να νιώσουν δύο διαφορετικούς τύπους οργασμού. Έναν όταν διεγείρονται κολπικά κι έναν όταν διεγείρονται κλειτοριδικά. Κι αυτό γιατί  η ροή του αίματος είναι διαφορετική στην κάθε περίπτωση.

Πηγή: boro