Τρίτη , 24 Δεκέμβριος 2024
Ο Κλάτενμπεργκ απάντησε στον Ολυμπιακό

Κλάτενμπεργκ: Επιθετικό φάουλ το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ

Το γκολ με το οποίο ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έπρεπε να μετρήσει, σύμφωνα με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν δύσκολα των Ηπειρωτών την Κυριακή με 2-1 χάρη σε γκολ του Ελ Καντουρί στο 91ο λεπτό. Ένα γκολ που θα έπρεπε να ακυρωθεί όμως, με βάση όσα είπε ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάλυσή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κλάτενμπεργκ.

«Ο διαιτητής κατακυρώνει γκολ, την ώρα που ο VAR ελέγχει αν στην ανάπτυξη της επίθεσης υπήρξε offside καθώς και πιθανό επιθετικό φάουλ στη φάση επιθετικής κατοχής. Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Το offside στη συνέχεια ελέγχεται με την τρισδιάστατη τεχνολογία, αφού ο AVAR σημειώνει τα σημεία του αμυνόμενου με τη μπλε γραμμή και του επιτιθέμενου με την κόκκινη γραμμή, με την απόφαση να είναι ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του offside και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Κατανοώντας την τεχνολογία, μπορούμε να δούμε ότι η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις εάν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μία γραμμή, η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους Κανόνες του Παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει offside.

Η ΚΕΔ, ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ, καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου».


Πηγή