Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτό ισχύει για τον Ολυμπιακό και την διάταξη του 4-4-2. Εκεί όπου σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις που το 4-2-3-1 του Πέδρο Μαρτίνς έγινε 4-4-2 πήρε το ματς που ήθελε. Στο 1-0 του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα ο Ίβηρας τεχνικός επέλεξε αλλαγή διάταξης σε 4-4-2. Μπορεί το γκολ να ήρθε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αλλά από το 46′ ο Μαρτίνς είχε επιλέξει σχήμα με δύο φορ. Τον Χασάν που μπήκε αντί του Πάρντο και τον Γκερέρο.
Στο 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο Μαρτίνς ενώ ετοίμαζε για αλλαγή τον Γκιγιέρμε δεν την έκανε μετά το 1-1 των Αρκάδων. Έβαλε τον Χασάν αντί του Λάζαρου στο 72′ και με το 4-4-2 με τον Αιγύπτιο και τον Γκερέρο πήρε στο τέλος το παιχνίδι χάρις στο τέρμα του Νάτχο. Απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης η είσοδος του Χασάν άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε το γκολ και το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών. Από το 73′ και μετά το σχήμα έγινε 4-4-2 με Χασάν και Γκερέρο.
Εσχάτως το ίδιο έγινε και στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το 1-0 με σκόρερ τον Μάνο. Ο Τρικαλινός φορ μπήκε στο 75′ και με τον Λάζαρο να παίζει μπροστά συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2. Στις αναμετρήσεις αυτές δεν βάζουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου επίσης πήγε σε τέτοια λογική ο Μαρτίνς αλλά δεν του βγήκε (σ.σ. ο Γκερέρο πήγε στο 69′ για να πλαισιώσει τον Χασάν μπροστά) καθώς η ομάδα του έχασε με 1-0. Δεν τα λες και λίγα τα ματς αυτά σε οκτώ αγωνιστικές…
Δύο σημεία που μπορεί να σταθεί επίσης κανείς είναι ότι η παρουσία του Νάτχο στο κέντρο ακόμα και σε ματς που έχασε ο Ολυμπιακός (σ.σ. με τον ΟΦΗ) δίνει μεγάλες δημιουργικές βοήθειες. Με τον Ισραηλινό η μπάλα κυλάει πιο εύκολα προς την αντίπαλη περιοχή και οι κάθετές του ανοίγουν διαδρόμους. Επίσης ο Μάνος είναι αυτήν την στιγμή ο πιο αποτελεσματικός φορ του Ολυμπιακού με ένα γκολ σε μόλις δύο τελικές.
Πηγή: gazzetta.gr
localStorage.clear();
Πηγή