Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε η φημολογία (που μένει να φανεί εάν είναι και είδηση) ότι η FIFA σχεδιάζει να καθιερώσει δυνατότητα πέντε αλλαγών για κάθε ομάδα, τουλάχιστον στην πρώτη περίοδο επιστροφής στη δράση μετά την πανδημία του κορονοϊού. Αυτό το σενάριο βρήκε αρκετούς υποστηρικτές, αλλά και κάποιους που δεν το βλέπουν και με τόσο θετικό μάτι. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Δώνης.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στα «Νέα», στην οποία -μεταξύ άλλων- είπε: «Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Αρχικά, εκτιμώ ότι πρόκειται για κάτι που συζητάμε λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι. Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο, αν φυσικά εγκριθεί το σενάριο για πέντε αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει ώστε οι προπονητές να έχουν αυτή τη στιγμή και όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους. Υπάρχει αποχή, οι παίκτες θα θελήσουν ξεκούραση, οι αγώνες θα είναι συνεχείς».
Ο Δώνης πρόσθεσε: «Το σημαντικό κομμάτι είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Σκεφθείτε αν γίνονται τόσες αλλαγές, πόσο άσχημα θα επηρεαστεί ο ρυθμός. Δεν θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω και αν εγκριθεί. Θα δώσω ένα παράδειγμα: στα καλοκαιρινά ματς προετοιμασίας κάνουμε στο ημίχρονο πολλές αλλαγές, πέντε ή έξι. Σύνολο δέκα από τις δύο ομάδες! Δεν χάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η ομοιογένεια, δεν πέφτει ο ρυθμός; Είναι επόμενο. Το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο», πρόσθεσε.
Για τον 50χρονο προπονητή πιο χρήσιμο θα ήταν να δοθεί επαρκής χρόνος προπονήσεων στις ομάδες. Όπως υποστήριξε: «Το σημαντικό αυτή τη στιγμή, λίγο προτού επιστρέψουν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, είναι να δοθούν τρεις με τέσσερις εβδομάδες για προετοιμασία. Τη χρειαζόμαστε και εμείς οι τεχνικοί αλλά και οι ποδοσφαιριστές για να έρθουν σε καλή κατάσταση. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Και βέβαια να έχουμε στο μυαλό κάτι σημαντικό: δεν είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, δεν είμαστε δηλαδή στο καλοκαίρι που χτίζεται μία ομάδα. Αλλά στο φινάλε της σεζόν. Έχει αυτό διαφορά και μεγάλη σημασία. Άρα, απαιτείται διαχείριση μεγάλη για το επόμενο στάδιο».
Πηγή