Ο Αργεντινός επιθετικός, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, επέλεξε το «καταραμένο» Νο9 στην Τσέλσι και θα προσπαθήσει να πετύχει εκεί που σπουδαίοι επιθετικοί, απογοήτευσαν στο πέρασμά τους από τους «μπλε», φορώντας αυτόν τον αριθμό στη φανέλα.
Κρις Σάτον
Τη σεζόν 1997-98 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μπλάκμπερν, με την Τσέλσι να τον αποκτά ένα χρόνο μετά, έναντι δέκα εκατομμυρίων λιρών. Ο Άγγλος επιθετικός δεν μπόρεσε ποτέ να σηκώσει το «βάρος» της μεταγραφής και να δικαιώσει τις προσδοκίες, σημειώνοντας μόλις ένα γκολ σε 28 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, μετά από μία σεζόν, το καλοκαίρι του 2000, αποχαιρέτησε το Στάμφορντ Μπριτζ, συνεχίζοντας την καριέρα του στη Σέλτικ.
Ματέγια Κέζμαν
Το πρώτο Νο9 της εποχής Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ, που αποκτήθηκε από την Αϊντχόφεν το καλοκαίρι του 2004. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όμως στην Πρέμιερ Λιγκ τα βρήκε σκούρα, σημειώνοντας μόλις τέσσερα τέρματα σε 25 συμμετοχές. Έτσι, το αμέσως επόμενο καλοκαίρι αποχώρησε από το Στάμφορντ Μπριτζ, για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Τσέλσι, ο Κέζμαν δήλωσε χρόνια μετά, πως η παρουσία του στους «μπλε» ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στην καριέρα του.
Ερνάν Κρέσπο
Μετά την αποχώρηση του Κέζμαν, το 2005, το Νο9 κατέληξε στον Κρέσπο, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το δανεισμό του στη Μίλαν. Στο μεγαλύτερο διάστημα βρισκόταν στη «σκιά» του Ντιντιέ Ντρογκμπά και μετά από μία σεζόν που οι περισσότερες συμμετοχές του προέρχονταν ως αλλαγή, ο Αργεντινός επιθετικός αποχώρησε το καλοκαίρι του 2006. Δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Ίντερ, με τον Κρέσπο να μην επιστρέφει ποτέ στο Στάμφορντ Μπριτζ.
Φερνάντο Τόρες
Πιθανότατα το πιο αποτυχημένο πέρασμα ποδοσφαιριστή από το Στάμφορντ Μπριτζ, με το Νο9 στην πλάτη. Τον Ιανουάριο του 2011, η Τσέλσι έδωσε 50 εκατομμύρια λίρες στη Λίβερπουλ, καθώς στο πρόσωπο του Ισπανού φορ είδε τον άνθρωπο που θα έλυνε το επιθετικό της πρόβλημα. Μπορεί ο Τόρες να κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ με τους «μπλε», όμως σε ατομικό επίπεδο οι καλές του στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 172 παιχνίδια με τους Λονδρέζους και σημείωσε 45 γκολ.
Ρανταμέλ Φαλκάο
Μετά το σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο, στις αρχές του 2014, ο Κολομβιανός επιθετικός έκανε πολλά χρόνια να ξαναβρεί τη φόρμα του. Μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2014-15, εξίσου απογοητευτικός ήταν και ο δανεισμός του στην Τσέλσι, από τη Μονακό, την επόμενη χρονιά. Σημείωσε μόλις ένα τέρμα σε 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ενδεικτικό είναι πως οι «μπλε» τον έβγαλαν από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ στα μέσα της σεζόν. Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στο πριγκιπάτο.
Άλβαρο Μοράτα
Ο τελευταίος κάτοχος της φανέλας με το 9 στην Τσέλσι. Το επέλεξε στην πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ (2017-18), όμως οι εμφανίσεις του κινήθηκαν στη μετριότητα, όπως και όλης της ομάδας γενικότερα. Η μεταγραφή των 60 εκατομμυρίων λιρών σημείωσε 11 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Ισπανό επιθετικό να αποφασίζει το προηγούμενο καλοκαίρι να αφήσει το Νο9 και να φορέσει το 29, μήπως καταφέρει να αποτινάξει από πάνω του την «κατάρα». Τελικά, η αγωνιστική άνοδος δεν ήρθε ούτε με την αλλαγή στον αριθμό της φανέλας, με τον Μοράτα να αποχωρεί από το Στάμφορντ Μπριτζ πριν από λίγες ημέρες, για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πηγή: gazzetta.gr
localStorage.clear();
Πηγή