Τετάρτη , 22 Ιανουάριος 2025
Νέος διοικητικός ηγέτης της Δόξας Δράμας ένας από τους ενόχους για την απαγωγή Παναγόπουλου

Νέος διοικητικός ηγέτης της Δόξας Δράμας ένας από τους ενόχους για την απαγωγή Παναγόπουλου

Σε νέα χέρια περνά η διοίκηση της Δόξας Δράμας, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ νέος διοικητικός ηγέτης θα είναι ο Κρητικός επιχειρηματίας, Απόστολος Πετράκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση “STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ”».

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση της Δόξας είχε καταδικαστεί ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009, μια ιστορία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Του επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών τον Οκτώβριο του 2017 και αποφυλακίστηκε με την έκτιση της ποινής του.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, κ. Πετράκης, που ανέλαβε τις τύχες της Δόξας Δράμας, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη αύριο Δευτέρα, στις 15.00 στην τηλεόραση «STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Δημοσιεύτηκε από Doxa Dramas FC / ΠΑΕ Δόξα Δράμας στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί την ενοχή του και φάνηκε μετανιωμένος

Τον Σεπτέμβριο του 2011, απολογούμενος ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο Απόστολος Πετράκης είχε αναλάβει την ευθύνη του σχεδιασμού της απαγωγής του εφοπλιστή, δηλώνοντας επίσης έτοιμος να πληρώσει για όσα έχει κάνει, ενώ ζήτησε παράλληλα από τους δικαστές να του δώσουν την πολυπόθητη για κάθε κρατούμενο «δεύτερη ευκαιρία» για να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

«Επέλεξα τον Παναγόπουλο γιατί δε διέθετε προσωπική ασφάλεια παρά μόνον έναν οδηγό. Ήξερα ότι κάθε μέρα πάει στο γραφείο του. Πήγαινα κάθε μέρα για τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στο Καβούρι.

Έφευγε κάθε μέρα την ίδια ώρα με απόκλιση 10 λεπτών. Άρχισα να συνδυάζω διαδρομές, είχα μελετήσει όλους τους δρόμους. Ποτέ δεν επικοινώνησα εγώ με την κ. Παναγοπούλου. Ο διαπραγματευτής δε βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί», είχε υποστηρίξει.

Στη συνέχεια, αφού περιέγραψε αναλυτικά τη σκηνή της απαγωγής του εφοπλιστή, είπε ότι «ο τρόπος που ο Παναγόπουλος αντιμετώπισε την ομηρία του ήταν μάθημα ζωής για μένα. Τέτοιες συμπεριφορές σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ο Παναγόπουλος φοβόταν για τη γυναίκα του και τα παιδιά του. “Σε ό,τι μου έχεις πει έχεις κρατήσει τον λόγο σου. Οι άνδρες δεν πειράζουν γυναίκες”, μου είπε. – “Συμφωνώ” του απάντησα και ηρέμησε».

Ο Απόστολος Πετράκης εμφανίστηκε μετανιωμένος γιατί στη διάρκεια της ομηρίας έβαλε χειροπέδες με αλυσίδα στον Περικλή Παναγόπουλο. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτό. Δεν έπρεπε να του τη φορέσω, ούτε για ένα λεπτό. Ήταν άτιμο. Είμαι έτοιμος να πληρώσω και να μου στερήσετε την ελευθερία μου για κάποια χρόνια».

Το χρονικό της απαγωγής που συγκλόνισε την Ελλάδα

Στις 12 Ιανουαρίου του 2009, μια απαγωγή θα μονοπωλήσει σαν είδηση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ένα βανάκι κλείνει τον δρόμο στο πολυτελές αυτοκίνητο του εφοπλιστή στο Καβούρι και τρεις άνδρες κατεβαίνουν από το όχημά τους ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας όπλα. Αρπάζουν τον εφοπλιστή και τον μεταφέρουν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος. Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και κυρίως στο «χρυσό» deal με τους απαγωγείς διαδραμάτισε η σύζυγος του, Κατερίνα.

Το μαρτύριό του κράτησε οκτώ ολόκληρες ημέρες, και όπως αποκάλυψε φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν.

Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 η Κατερίνα Παναγοπούλου ταξίδεψε μέχρι το Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Πατρών, όπου οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή. Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των λύτρων ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.

Η σύζυγός του μαζί με ένα ακόμη άτομο επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο και ακολουθώντας τις οδηγίες των απαγωγέων φθάνουν στην Θεσσαλονίκη.

Εκείνη την ημέρα η παράδοση των λύτρων δεν έγινε ποτέ. Πραγματοποιήθηκε είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα και λίγο μετά ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαϊδάρι.

Λίγους μήνες μετά, συλλαμβάνονται 18 ύποπτοι και οδηγούνται σε δίκη μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός.




Πηγή