Η ανάλυση της Sporting Intelligence για το 2018 αποκάλυψε την απάντηση σε ένα δίλημμα που απασχολεί τις αντροπαρέες.
Εκτός λοιπόν κι αν είσαι ο Μέσι ή παίζεις κρίκετ, είναι το μπάσκετ αυτό που εξασφαλίζει βασιλικότερες απολαβές!
Η έκθεση υπολόγισε τις ετήσιες απολαβές των μεγαλύτερων επαγγελματικών ομάδων του κόσμου και όπως φαίνεται το μπάσκετ κυριαρχεί στα σημεία. Όχι κατά κράτος!
Έξι από τις 10 ομάδες με τα ακριβότερα ρόστερ του κόσμου ανήκουν λοιπόν στο ΝΒΑ, παρά το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή της λίστας.
Η Sporting Intelligence είναι μια συμβουλευτική φίρμα που απαρτίζεται από ερευνητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αθλητισμού και συντάσσει την ετήσια έκθεσή της με βάση τα επίσημα στοιχεία κάθε χρονιάς.
Η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η οποία στην έκθεση του 2017 ήταν η ακριβότερη ομάδα του κόσμου, συνεχίζει να είναι η ακριβότερη ομάδα του NBA. Από κοινού με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Ουίζαρντς, είναι οι πρώτες τρεις αμερικανικές ομάδες (όλων των σπορ) που οι μέσες βασικές απολαβές όλων των παιχτών τους σκαρφαλώνουν πάνω από το ορόσημο των 10 εκατ. δολαρίων.
Παρά το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι σε γενικούς όρους το ακριβότερο σπορ του πλανήτη, τις πρώτες δύο θέσεις καταλαμβάνουν ωστόσο τα διαμάντια του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο μέσος παίκτης της Μπάρτσα παίρνει σχεδόν 14 εκατ. δολάρια τον χρόνο και για δεύτερό του έχει μόνο τον παίκτη της Ρεάλ με λίγο πάνω από 10 εκατ. δολάρια.
Οι μισθοί της Μπαρτσελόνα ανέβηκαν κατά 1/3 σε σχέση με πέρυσι, μια αύξηση που μπορεί να αποδοθεί κυρίως στο πανάκριβο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μέσι, ποσό-ρεκόρ για τον σύλλογο. Το Sporting Intelligence υπολογίζει τις βασικές απολαβές του Λιονέλ (χωρίς πριμ και μπόνους) στα 60 εκατ. τον χρόνο.
Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η μετακόμισή του στην Ιταλία ήταν το αποφασιστικό γεγονός για να σκαρφαλώσει η Γιουβέντους από την 32η περσινή θέση με τις ακριβότερες ομάδες στο φοβερό Νο 9!
Από τις 20 ομάδες που απαρτίζουν τη φετινή κατάταξη του θεσμού, οι 12 είναι από το NBA και οι 8 από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κι ενώ οι μπασκετμπολίστες βγάζουν τα περισσότερα συνολικά και κάποιοι ποδοσφαιριστές ακόμα περισσότερα μεμονωμένα, δεν είναι κανείς τους αυτός που βγάζει τα περισσότερα ανά παιχνίδι.
Είναι οι αθλητές του κρίκετ αυτοί που βάζουν σε όλους τα γυαλιά! Η ινδική Premier League του κρίκετ, ένας θεσμός με ζωή μόλις 10 ετών, είναι σήμερα ένα από τα πιο επικερδή πρωταθλήματα του κόσμου, παρά το γεγονός ότι διαρκεί μόλις 7 εβδομάδες την αγωνιστική σεζόν…
Πηγή