Πέμπτη , 23 Ιανουάριος 2025

Πριγκιπικό «μπάλωμα» σε έναν ανύπαρκτο σχεδιασμό

Κάθε σχετική ανάρτησή στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, συνοδεύτηκε από ένα απρόσμενο, εντελώς απίθανο hastag. Το #EnjoyPrince που ανέβαζε η Μπαρτσελόνα πλάι στα βίντεο με την υπογραφή, στα παιχνίδια με την μπάλα και στις μετέπειτα δηλώσεις του Κέβιν- Πρινς Μπόατενγκ, ολοκλήρωναν και τυπικά μία μεταγραφή που έκανε γκελ, για τους σωστούς και λάθος λόγους. Και αμέσως γεννήθηκαν ερωτήματα: Πώς και γιατί οι Καταλανοί κατέληξαν σε αυτό το περίεργο deal; Και τι περιμένουν από έναν σχεδόν 32χρονο που τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του βρίσκονται στο ξεκίνημα της 10ετίας;

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Ερίκ Αμπιντάλ είχαν κάνει καιρό τώρα τις εισηγήσεις τους, εξηγώντας στη διοίκηση ότι η σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις δεν γινόταν να βγει με το υπάρχον ρόστερ. Τουλάχιστον όσον αφορούσε την επίθεση. Ο Μουνίρ ήταν δεδομένο ότι θα έφευγε στην πρώτη καλή πρόταση (σ.σ.: Σεβίλλη) και ο Μάλκομ δεν έπεισε σε καμία στιγμή. Το θέμα ήταν επίσης ότι ο Ντεμπελέ με τους τραυματισμούς και τον αναξιόπιστο χαρακτήρα, δεν μπορούσε να γίνει σημείο στήριξης, ενώ την ίδια στιγμή ο Κουτίνιο βρέθηκε με παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Δεν απέμενε κανείς λοιπόν ως λύση για βοήθειες στο σκοράρισμα γενικά και ακόμα περισσότερο για ανάσες στον Λουίς Σουάρες και οι υποχρεώσεις είναι άπειρες για το club. Η απόφαση πάρθηκε για ενίσχυση και άρχισαν το ψάξιμο, δίχως όμως να πρέπει να πληρώσουν πολλά. Ο Βαλβέρδε ζήτησε τον Κάρλος Βέλα. Ωστόσο, η διοίκηση τσίνισε, ενώ και από το Λος Αντζελες αξίωναν 2,5 εκατ. ευρώ για δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι, με τον μισθό του Μεξικανού να είναι επίσης μεγάλος για την περίσταση. Η συζήτηση πήγε ακόμα και στον Αλβαρο Μοράτα, αλλά εκεί κι αν ήταν τρομερά πολλά τα χρήματα για αναπληρωματικό. Τον έβγαλαν αμέσως από την κουβέντα.

Ο Αμπιντάλ έριξε τότε στο τραπέζι την περίπτωση του Πρίγκιπα. Σύμφωνα με τη «Sport», ο Βαλβέρδε διαφώνησε. Λίγο αργότερα όμως εμφανίστηκε με αλλαγμένη γνώμη. Είχε μεσολαβήσει το τηλεφώνημα στον Κίκε Σετιέν της Μπέτις. Ο Ισπανός κόουτς ήταν εκείνος που το 2016-’17 είχε δουλέψει με τον Μπόατενγκ στη Λας Πάλμας. Και για την ακρίβεια, όχι απλά εργάστηκαν μαζί, αλλά ο Σετιέν υπήρξε ο αναμορφωτής της καριέρας του. Υπό τις οδηγίες του αναστήθηκε ο Γκανέζος και εξελίχτηκε σε έναν εξαιρετικά απρόβλεπτο false-9 επιθετικό με 10 γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά. Αυτό δηλαδή που θα κληθεί να κάνει και τώρα στην Μπάρτσα.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2013 που είχε φύγει από τη Μίλαν, ουδέποτε είχε παίξει τόσο καλά όσο πρόπερσι στα Κανάρια Νησιά. Ειδικά μετά την αποπομπή του από την Εθνική ομάδα της Γκάνας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2014, επειδή πλακώθηκε με τον προπονητή και έναν χρόνο αργότερα το ίδιο για πειθαρχικούς λόγους από τη Σάλκε, άπαντες τον είχαν για… τελειωμένο. Μόνο οι φωτογραφίες των εντυπωσιακών κοιλιακών του δίπλα στη θεά σύντροφό του, Μελίσα Σάτα, ήταν που απασχολούσαν τα social media. Ακόμα και η ίδια η Σάτα είχε εξηγήσει τότε ότι «οι πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί του Μπόατενγκ οφείλονται στο αχαλίνωτο σεξ».

Προφανώς ο -κατά τα φαινόμενα- χωρισμός τους του επέτρεψε να ασχοληθεί ξανά όπως πρέπει με το τόπι. Το περασμένο καλοκαίρι εκείνος ζήτησε από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να επιστρέψει στην Ιταλία, για να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Η Σασουόλο του άνοιξε την πόρτα και τον έριξε στη φωτιά ως επιθετικό. Ακόμα και ως κλασικό 9άρι, όταν δεν παίζει ο Μπαμπακάρ. Κι εκείνος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, μετρώντας πέντε γκολ 13 αγώνες της Serie A.

«Οδεύω για τα 32 και ο ρόλος του “9” είναι τέλειος πλέον για μένα. Μπορώ όμως να γίνω σημαντικός στην ομάδα, επειδή ξέρω να αποδίδω και σε άλλους ρόλους. Νιώθω σίγουρα άνετα όμως ως επιθετικός και μπορούν να βασιστούν σε αυτό». Με αυτά τα λόγια κατά την παρουσίασή του, εμφανίστηκε ενημερωμένος για το τι ακριβώς τον χρειάζεται η νέα ομάδα του, που τον πήρε δανεικό έως το καλοκαίρι, πληρώνοντας μόλις ένα εκατ. ευρώ τώρα (σ.σ.: εάν τον αγοράσει το καλοκαίρι, θα δώσει άλλα οκτώ εκατ.).

Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ έχει απόλυτο δίκιο. Εχει μάθει ξεκάθαρα να παίζει μπροστά και είναι πολυθεσίτης από τους λίγους, τόσο ώστε να μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα ακόμα και από θέση box-to-box ή στην ανάγκη να βρεθεί και εξτρέμ. Τα έχει ξανακάνει αυτά. Με τα δύο πόδια του να σουτάρουν σημαντικά δυνατά, με πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων, με εντυπωσιακά γκολ, με μεγάλη σωματική δύναμη, γερά πατήματα. Κυρίως όμως με το ρόλο του ως false-9 να γυρίζει προς τα πίσω, να ανακατεύει την κατάσταση και να ανοίγει δρόμο για τους συμπαίκτες του, φαντάζει καλή περίπτωση ακόμα και για τις κινήσεις του Μέσι. Θεωρητικά λοιπόν ο Πρίγκιπας θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα ξέρει τι της γίνεται όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή