Δευτέρα , 13 Ιανουάριος 2025

Το θέμα Ικάρντι μπορεί να το κλείσει μόνο ο… Ικάρντι

«Επιθυμία της διοίκησης της Ιντερ είναι να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Μάουρο Ικάρντι πριν την Κυριακή, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα πει για το θέμα η Γουάντα Νάρα στην εκπομπή όπου είναι μόνιμη σχολιαστής φέτος», αναφέρουν διάφορα ιταλικά ρεπορτάζ σήμερα και ειδικά αυτό της Mediaset, με την οποία συνεργάζεται εδώ και λίγους μήνες η σύζυγος και μάνατζερ του αρχηγού των Νερατζούρι. Μια μάνατζερ που κάνει μια χαρά τη δουλειά της τελικά, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει καλό στον σύζυγο και πελάτη της…

Οτι θα (ξανα)φτάναμε σε αυτό το σημείο, ήταν δεδομένο από την στιγμή που η απόφαση του ζεύγους να αναπτύξει και επαγγελματική σχέση, πέρα από την προσωπική, δεν ήταν τελικά ένα καπρίτσιο. Είχε δίκιο όποιος το σκεφτόταν έτσι αρχικά, λόγω του χαρακτήρα (τουλάχιστον αυτό που δείχνει) της Γουάντα, αλλά τελικά έχουν δίκιο όσοι πίστευαν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Σε μια εποχή στην οποία υπάρχουν ποδοσφαιριστές-επιχειρήσεις ή μάνατζερ-επιχειρήσεις, υπήρχε περίπτωση μια Αργεντίνα που έγινε πρώτο θέμα στην Ιταλία λόγω της προσωπικής της ζωής και ζει για το spettacolo, να μην ακολουθήσει αυτό τον δρόμο;

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Νάρα, από τη συλλογή ρούχων που σχεδιάζει μέχρι τη δυνατότητα να παρακολουθεί κάποιος μέσω youtube το πώς περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας της, δείχνουν ότι η Γουάντα θέλει να γίνει ακριβώς αυτό. Οχι η σύζυγος του μεγάλου γκολτζή που έχει τον χρόνο με το μέρος του, όχι απλά η μάνατζερ του, αλλά μια “επιχείρηση” που θα αποκτά όλο και πιο έντονη φωνή παντού και αυτό θα μεταφράζεται και σε περισσότερα έσοδα. Κάνει κάτι διαφορετικό -στην ουσία- από ό,τι ο Ζόρζε Μέντες ή ο Μίνο Ραϊόλα, όπως αναρωτήθηκαν και οι ιταλικές εφημερίδες πριν λίγες μέρες, η Γουάντα; Οχι. Οπως εκείνοι σπάνε τα νεύρα των ομάδων με τα συμβόλαια που ζητάνε για τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν, ακριβώς το ίδιο κάνει και αυτή.

Το πρόβλημα είναι ότι σε αντίθεση με τους προαναφερόμενους, η Νάρα μιλάει πάντα. Μέσω της εκπομπής με την οποία συνεργάζεται φέτος, μέσω των δηλώσεων που κάνει στα ΜΜΕ που θέλουν μια ατάκα της για οτιδήποτε, μέσω των αγαπημένων της social media, τα οποία χρησιμοποιεί συνεχώς για όλα. Η Γουάντα παίρνει και χρησιμοποιεί τη δύναμη που αποκτούν και χρησιμοποιούν όλοι οι μάνατζερ τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως στόχο το όφελος όχι μόνο του συζύγου της αλλά και του δικού της. Ο διευθυντής της Tuttosport, για παράδειγμα, φωτογράφισε ποδοσφαιριστές της Ιντερ, της Ρόμα και της εθνικής Ιταλίας που θέλουν να τους εκπροσωπεί πλέον η Αργεντίνα, η οποία εξελίσσεται σε τέτοιο θέμα στην Ιταλία, ώστε η Ομοσπονδία να σκέφτεται να επαναφέρει από το 2020 νόμο, σύμφωνα με τον οποίο για να ασκεί κάποιος το επάγγελμα του μάνατζερ θα πρέπει να έχει περάσει μια σειρά εξετάσεων.

Θα μπορούσε κανείς, αφού ζούμε πλέον στην εποχή που ό,τι κι αν πεις μπορεί να θεωρηθεί “κακό”, να πει ότι είναι ένα είδος… bulling προς τη Γουάντα Νάρα αυτό, αλλά δεν το λέμε. Αντιθέτως, λέμε ότι μάλλον δεν είναι και τόσο παράλογο το να έχει υψηλές απαιτήσεις για το νέο συμβόλαιο του Ικάρντι. Η Ιντερ του 2019 δεν είναι η Ιντερ του 2015 ή του 2017 και αυτό, πρώτοι από όλους, το λένε οι άνθρωποι της. Αυτοί που τη διοικούν, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ανθρώπου που καλείται να χειριστεί το θέμα και να το κλείσει σωστά: Ο Μπέπε Μαρότα. Σε μια Ιντερ, επομένως, που συνδέεται με τον Μόντριτς ή τον Κροος, μια Ιντερ που φέρεται να προκαλεί το ενδιαφέρον κι άλλων Κινέζων υποψήφιων επενδυτών, μια Ιντερ που φωνάζει -μέσω των παραγόντων της ή των ΜΜΕ που είναι κοντά της- ότι έχει ως στόχο να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας ή της Ευρώπης, λογικό είναι η Γουάντα να ζητάει ένα συμβόλαιο που θα κάνει τον Ικάρντι τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Serie A, εξαιρώντας φυσικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Θα το πάρει αυτό το συμβόλαιο; Αν κρίνουμε από το «οι οπαδοί πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι, υπάρχει η θέληση να συνεχίσουμε μαζί», που είπε τόσο ο Μαρότα όσο και ο πρόεδρος Στίβεν Ζιανγκ, λογικά θα το πάρει. Οχι και τόσο εύκολα όμως, γιατί όσο ικανή είναι η Γουάντα στο να προκαλεί θόρυβο και να παίρνει αυτό που θέλει, άλλο τόσο είναι και ο Μπέπε τόσο στο επικοινωνιακό κομμάτι όσο φυσικά και στις διαπραγματεύσεις. Για να το πούμε πιο απλά, ο Μαρότα μπορεί να προσφέρει στον Αργεντίνο φορ το συμβόλαιο που θέλει, αλλά θα το κάνει μέσω κάμποσων μπόνους και με την υπενθύμιση ότι «πάνω από όλα είναι το κλαμπ και μετά η ομάδα». Είναι κάτι που ο Μαρότα έμαθε πολύ καλά στα 8,5 χρόνια του στο Τορίνο ως γενικός διευθυντής της Γιουβέντους και θέλει να το επιβάλει και στο Μιλάνο ως γενικός διευθυντής της Ιντερ.

Εύκολο ή δύσκολο, θα φανεί προσεχώς. Ο ένας που μπορεί σίγουρα να τον βοηθήσει στο θέμα Ικάρντι, πάντως, δεν είναι ούτε οι Κινέζοι της Suning, ούτε ο Χαβιέρ Ζανέτι, ούτε φυσικά η Γουάντα Νάρα. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος θέλει να αμείβεται ως αρχηγός της Ιντερ, θέλει να προφυλάσσεται από τη διοίκηση ως αρχηγός της Ιντερ, θέλει να αποθεώνεται από τους τιφόζι ως αρχηγός της Ιντερ, αλλά όχι και να συμπεριφέρεται ως αρχηγός της Ιντερ… Γιατί ο αρχηγός της Ιντερ πρέπει πρώτα να αποδίδει στην ομάδα ή στο κλαμπ τον σεβασμό που αξίζουν, για να εισπράξει μετά και αυτόν που αξίζει ο ίδιος.

Και για να το κάνει αυτό, δε χρειάζεται φυσικά να αλλάξει μάνατζερ. Χρειάζεται, απλά, να εξηγήσει στη μάνατζερ του ότι η Ιντερ του 2019 δεν είναι η Ιντερ του 2015 ή του 2017. Κι αν θέλει, ας σκεφτεί και ο ίδιος ότι τα γκολ του ή το παιχνίδι του, έχουν προκαλέσει, τελικά, λιγότερο θόρυβο από αυτόν που προκαλεί κάθε τόσο η σύζυγος του για το συμβόλαιο. Κι αν είμαστε υπερβολικοί εμείς, μάλλον δεν είναι ο Μάσιμο Μοράτι: «Πιστεύω ότι ο ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο αλλά κάθε χρόνο αυτή η ιστορία με το συμβόλαιο του Ικάρντι…».

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή