Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024

Οι 5 μύθοι για τη λειτουργία του iPhone: Εξοικονόμηση μπαταρίας, ανώνυμη περιήγηση και στέγνωμα

Πέντε μύθοι γύρω από το iPhone καταρρίπτονται.

Γενικά, ακούγονται πολλά γύρω από την καλύτερη δυνατή χρήση των κινητών τηλεφώνων, την εξοικονόμηση μπαταρίας, την προστασία τους και άλλα. Ακόμη περισσότερο, και το iPhone έχει χτίσει τον δικό του μύθο ως η δημοφιλέστερη εκδοχή αυτού που λέμε smartphone, με διάφορα… κόλπα να διαδίδονται για την παράταση της καλής τους λειτουργίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω, η Daily Mail παρουσιάζει πέντε από τους πιο συνηθισμένους μύθους όσον αφορά στα iPhone:

«Βάζοντας το βρεγμένο iPhone σε ρύζι θα το βοηθήσει να στεγνώσει»

Δεν είναι σαφές πότε διαδόθηκε ο μύθος που συμβουλεύει τους καταναλωτές να βάλουν το iPhone σε ρύζι αν βραχεί, αλλά η Apple έχει καταστήσει σαφές ότι αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Η Apple προειδοποιεί κατά της χρήσης ρυζιού ως λύση για το στέγνωμα, επειδή μικρά σωματίδια του ρυζιού θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στο iPhone και να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά.

Τα σημερινά iPhones είναι πιο ανθεκτικά στο νερό από τους προκατόχους τους, αλλά δεν είναι ακόμα αδιαπέραστα από το νερό, γι’ αυτό και η Apple έθεσε σε εφαρμογή την ειδοποίηση ανίχνευσης υγρών. Η ειδοποίηση θα ειδοποιεί τον χρήστη ότι δεν μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο επειδή εντοπίστηκε υγρό και να περιμένει μέχρι να στεγνώσει για να δοκιμάσει ξανά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth θα εξοικονομήσει μπαταρία»

Μια κοινή παρανόηση είναι ότι η απενεργοποίηση του Bluetooth και του Wi-Fi θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά, όταν οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες και δεν χρησιμοποιούνται, δεν καταναλώνουν επιπλέον μπαταρία, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Αντ’ αυτού, η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης είναι μια καλύτερη λύση, επειδή θα απενεργοποιήσει τις εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ταξιδεύει κανείς σε περιοχές χωρίς σήμα.

Η λειτουργία αυτή αποτρέπει το τηλέφωνο από τη συνεχή αναζήτηση σήματος, η οποία θα εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία του iPhone.

«Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης αποκρύπτει τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία»

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την incognito λειτουργία ή το ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης πιστεύοντας ότι θα αποκρύψει την τοποθεσία και τη διεύθυνση IP από τρίτους, κάνει λάθος.

Το incognito μπορεί να αποκρύπτει το ιστορικό περιήγησης, αλλά ο ιστότοπος που επισκέπτεται ο χρήστης εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες και, εφόσον ο χρήστης αποδεχθεί τη χρήση cookies, το τηλέφωνο θα εξακολουθεί να αποθηκεύει τα δεδομένα, επιτρέποντας στους ιστότοπους να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το iPhone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντ’ αυτού, η Apple προτείνει την εγγραφή στην υπηρεσία iCloud+, η οποία δίνει πρόσβαση στην εφαρμογή iCloud Private Relay.

Η εφαρμογή προστατεύει τη διεύθυνση IP και τη δραστηριότητα περιήγησης, κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία στη συσκευή και στέλνοντάς την μέσω ξεχωριστών διαδικτυακών αναμεταδοτών.

«Αυτό εμποδίζει τους ιστότοπους να βλέπουν τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας και τους παρόχους δικτύου να συλλέγουν τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Κανείς από τους δύο δεν γνωρίζει τόσο ποιος είστε όσο και ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε», σύμφωνα με τον ιστότοπο υποστήριξης της Apple.

«Το κλείσιμο εφαρμογών μπορεί να εξοικονομήσει μπαταρία στο iPhone»

Μπορείτε επιτέλους να εγκαταλείψετε το ατελείωτο έργο του σαρώματος προς τα πάνω για να αφαιρέσετε τις «ανοιχτές» εφαρμογές του iPhone σας, επειδή και αυτό είναι ένα ψέμα, γράφει η Daily Mail.

Το κλείσιμο των εφαρμογών δεν συμβάλλει σε τίποτα στην εξοικονόμηση μπαταρίας, επειδή στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν και, κλείνοντάς τες, χρησιμοποιείται περισσότερο από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone από ό,τι αν παραμείνουν αδρανείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η εφαρμογή είναι «ανοιχτή» βρίσκεται ουσιαστικά σε παγωμένη κατάσταση, αλλά αν την κλείσει ο χρήστης και επανεκκινήσει την εφαρμογή όταν αποφασίσει να την ανοίξει ξανά, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από ό,τι αν την επαναφέρει από το παρασκήνιο.

«Η φόρτιση του iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βλάψει την μπαταρία»

Μια συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι η φόρτιση του iPhone κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βλάψει την μπαταρία, καθώς καταναλώνει περισσότερη ενέργεια απ’ όση χρειάζεται.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα σύγχρονα smartphones ανιχνεύουν αυτόματα πότε βρίσκονται στο 100% και δεν παίρνουν περισσότερο ρεύμα από το απαραίτητο για την πλήρη φόρτιση, κάτι που ισχύει και για τα περισσότερα smartphones πλέον.

«Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμα και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής – τελικά η χωρητικότητα και η απόδοσή τους μειώνονται σε τέτοιον βαθμό που πρέπει να αντικατασταθούν», ανέφερε η Apple στον ιστότοπό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς οι μπαταρίες γερνούν, αυτό μπορεί να συμβάλει σε αλλαγές στην απόδοση του iPhone και δεν έχει να κάνει με το πόσο συχνά και για πόση ώρα την φορτίζει κανείς.

Έτσι, αν η μπαταρία σας μειώνεται, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο συχνά ή πόσο καιρό τη φορτίζετε.




Πηγή