Δεν ξέρουμε αν θέλει τον δικό του τρόπο για να του μιλήσεις επειδή είναι πάρα πολύ έξυπνο, ή επειδή δεν είναι και τόσο.
Γράφουμε και ξανά γράφουμε για τα πόσο μπορεί να μας βοηθήσει το Chat GPT στην καθημερινότητά μας. Όμως, δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ στον τρόπο που πρέπει να μιλάμε στην τεχνητή νοημοσύνη για να παίρνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Παρακάτω, ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και βλέπουμε πώς να κάνουμε σωστά τις ερωτήσεις.
Σαφήνεια
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εισαι συγκεκριμένος. Η ασάφεια μπορεί να οδηγήσει σε ανακριβείς ή και άσχετες απαντήσεις. Προσπάθησε να είσαι συγκεκριμένος και να αποφεύγεις τη χρήση ατωνυμιών ή διφορούμενων όρων. Παράδειγμα: Αντί για: «Ποιος είναι ο σκοπός της ΑΙ;» Δοκίμασε το: «Ποιος είναι ο σκοπός του Chat GPT-4;».
6 νοσταλγικά gadget που θα σε γυρίσουν πίσω στο 2000
Λέξεις-κλειδιά και φράσεις
Για να βοηθήσεις το Chat GPT-4 να κατανοήσει καλύτερα το ερώτημά σου, χρησιμοποιήσε σχετικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις που σχετίζονται με το θέμα σου. Παράδειγμα: Αντί για: «Πες μου τα βήματα για να κάνω καλό SEO». Δοκίμασε: «Ποια είναι τα βήματα για να κάνεις έναν έλεγχο SEO σε ένα σάιτ;»
Πώς να φτιάξεις το CV σου χρησιμοποιώντας το ChatGPT
Σύνθετες ερωτήσεις
Μην κάνεις σύνθετες ερωτήσεις. Γίνε συγκεκριμένος. Το Chat GPT-4 πρέπει να εστιάζει σε μία πτυχή κάθε φορά για να υπάρχει ένα ακριβές αποτέλεσμα.Παράδειγμα: Αντί για: «Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και πώς μπορεί να διαφημιστεί;». Δοκίμασε: «Ποια είναι τα βήματα για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;» έπειτα γράψε: «Ποιες είναι μερικές αποτελεσματικές στρατηγικές διαφήμισης για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;».
Πειραματισμοί
Να θυμάσαι ότι το Chat GPT-4 είναι μια τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί μερικές φορές να μην δίνει την τέλεια απάντηση με την πρώτη προσπάθεια. Εάν δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, ξανά γράψε την ερώτηση. Παράδειγμα: Αντί για: «Πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγικότητά μου;» γράψε: «Ποιες είναι μερικές αποδεδειγμένες τεχνικές για τη βελτίωση της προσωπικής παραγωγικότητας;»
Πηγή