Κραυγή απόγνωσης για το «σιδερένιο κουνούπι» που μας παρακολουθεί παντού. Από τις διακοπές στην παραλία, μέχρι τη βόλτα στο πάρκο.
Ξεκίνησε ως κάτι πρωτοποριακό, έγινε μόδα, κατέληξε σε μάστιγα. Όπως συμβαίνει με όλες τις τάσεις. Αυτό το «σιδερένιο κουνούπι» πάνω από το κεφάλι μας, που βουΐζει μέχρι να σου διαλύσει το νευρικό σύστημα και να σε οδηγήσει στην παράκρουση. Ο λόγος για τα drones που σταδιακά κάνουν κουμάντο στον ελληνικό ουρανό και έχουμε φτάσει σε σημείο να βρίσκονται σχεδόν σε σπίτι. Ένα drone για κάθε οικογένεια.
Εμφανίστηκαν στις ζωές μας θέλοντας να μας λύσουν τα χέρια. Όπως συμβαίνει σε κάθε προϊόν που φέρνει την τεχνολογική επανάσταση. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι και video creators αισθάνονται ευλογημένοι που έχουν στην κατοχή τους από ένα. Είναι απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά τους και κακά τα ψέματα όλοι θα θέλαμε ένα πανοραμικό πλάνο για να το ποστάρουμε στα social media μας. Αλλά μήπως υπάρχει μία υπερβολή σε όλο αυτό; Μήπως τελικά να μην χρειαζόμαστε όλοι από ένα drone στην κατοχή μας; Και παρότι δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στο πώς θα χαλάσει ο άλλος τα χρήματά του, μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στο πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει.
Υπάρχει μία άγνωστη έννοια για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ονομάζεται «κανόνας» και δεν τους ακολουθεί σχεδόν κανείς. Πρέπει να μπουν κανόνες στο πότε και πώς μπορείς να πετάξεις ένα drone. Κανόνες που θα πρέπει να πηγαίνουν χεράκι χεράκι με την ενσυναίσθηση. Θέλεις να αράξεις στην παραλία και να ηρεμήσεις; Κάποιος θα πετάξει πάνω από το κεφάλι σου ένα drone; Θέλεις να πιεις ποτό χαλαρός; Ένα drone είναι εκεί σαν τον «Μεγάλο Αδερφό» να σε κατασκοπεύει. Drones, drones, παντού. Ναι, είναι ενοχλητικά. Ναι, κανείς δε θέλει να τον παρακολουθούν από παντού γιατί κάποιος καμμένος γκατζετάκιας βρήκε νέο χόμπι.
Ωστόσο σε περίπτωση που επιθυμείς να έχεις στην κατοχή σου ένα drone, τότε μπορείς να το κάνεις με το Mini 4 Pro. Είναι το πρώτο της drone της DJI από την κατηγορία Mini με αποφυγή εμποδίων προς κάθε κατεύθυνση. Το drone μπορεί να “δει” μπροστά, πίσω και κάτω χάρη στο σύστημα Advanced Pilot Assistance System (APAS), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο drone να φρενάρει και να παρακάμπτει από μόνο του εμπόδια κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το μικρό μέγεθός του, το βοηθά να κινείται πιο άνετα ανάμεσα από δέντρα και κλαδιά, δίνοντας στο χρήστη μεγαλύτερη ασφάλεια σε συνθήκες πυκνής βλάστησης.
Αλλά μεταξύ μας και να το βρεις κάπου «διαλυμένο», δε θα χαλάσει ποτέ και κανέναν.
Πηγή