Τρίτη , 2 Ιούλιος 2024

Sonos Ace: Τελικά, ο άψογος ήχος υπάρχει και μπορούμε να τον κρατάμε μαζί μας παντού

Λοιπόν, σου έχουμε γρίφο. Τα φοράς στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο, στις διαδρομές με τα ΜΜΜ. 

Δεν μιλάμε για ρούχα, ούτε παπούτσια, τι είναι; Είναι gadget, σωστά, και είναι τα ακουστικά σου ή μάλλον, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό gadget, είναι το «κλειδί» για μοναδικές, συναρπαστικές ηχητικές εμπειρίες που δίνουν χαρά και αποτελούν μία μορφή προσωπικής έκφρασης.

Είτε ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι (όχι στη διαπασών, με μέτρο), είτε το podcast που μας κρατάει συντροφιά το τελευταίο διάστημα, ή ακόμη κι αν βλέπουμε τηλεόραση στο σπίτι μας, κοινός παρονομαστής είναι το ότι ψάχνουμε έναν τόσο ακριβή ήχο που θα πάει την ακουστική μας εμπειρία σε άλλο level. Και τον βρήκαμε στα ακουστικά της Sonos, τα οποία μπορούν να μας απομονώνουν από τους αντιπερισπασμούς του έξω κόσμου ή, αν το απαιτούν οι συνθήκες, να μας φέρνουν σε επαφή με αυτόν, ανάλογα τη συνθήκη.

Αν μας νιώθεις, σίγουρα θέλεις να διαβάσεις τη συνέχεια.

Ήχος Α’ ποιότητας μόνο για τα… αυτιά μας

Κάπου εδώ, ήρθε η στιγμή να σου συστήσουμε τη Sonos. Μία εταιρεία, η οποία έχει 20 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ήχο και σχεδιασμό, γεγονός που την κάνει ηγέτη στον κλάδο του ήχου. Και φυσικά, έπειτα από απαίτηση των fans της (εμάς, δηλαδή), η εταιρεία έχει μπει εδώ και λίγες μέρες και στον κλάδο της προσωπικής ακρόασης μέσα από τα πρώτα της ακουστικά, Sonos Ace.

Μόλις μάθαμε για την κυκλοφορία τους, λοιπόν, τρέξαμε να τα πάρουμε γιατί ξέρουμε τι σημαίνει Sonos. Και η αλήθεια είναι ότι τα νέα ακουστικά ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας (και με το πολύ παραπάνω).

Βλέπεις, οι drivers των Sonos Ace έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποδίδουν κάθε συχνότητα καθαρά, με άψογη ακρίβεια για να μην χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο από το αγαπημένο μας τραγούδι, podcast ή την τηλεφωνική κλήση με τον κολλητό ή την κοπέλα μας. Οπότε, πάνε οι δικαιολογίες «έλα, δεν σε ακούω καλά» σε ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα.

Όσον αφορά στη λειτουργία Active Noise Cancellation των ακουστικών της Sonos είναι (τίποτα λιγότερο) από top class καθώς, με το που τα βάζουμε στα αυτιά μας, δεν ακούμε πραγματικά τίποτα απ’ ό,τι γίνεται γύρω μας. Για παράδειγμα, έξω από το γραφείο ένα κομπρεσέρ έκανε πάρτυ και εμείς καταλάβαμε ότι υπήρχε μόνο και μόνο επειδή φαινόταν απ’ το παράθυρο. Αν, πάλι, περπατάμε στον δρόμο και θέλουμε να έχουμε επαφή με το περιβάλλον, ενεργοποιούμε τη λειτουργία Aware και δεν φοβόμαστε τίποτα.

Ζωή σαν σινεμά (με διάρκεια)

Αυτό μάς ήρθε στο μυαλό όταν συνειδητοποιήσαμε ότι τα Sonos Ace μάς αφήνουν να απολαμβάνουμε μια εμπειρία home cinema με ήχο surround, εξασφαλίζοντας όμως και την απόλυτη ησυχία στο σπίτι. 2 σε 1.

Με τα ακουστικά της Sonos, μπορούμε να μεταφέρουμε σε αυτά άμεσα τον ήχο της τηλεόρασης από μια συμβατή Sonos soundbar, πατώντας απλά ένα κουμπί. Από εκεί και πέρα, το spatial audio με Dolby Atmos φροντίζει να φτάνει στα αυτιά μας ένας ιδιαίτερα λεπτομερής ήχος από όλες τις κατευθύνσεις, ενώ το δυναμικό head tracking μάς επιτρέπει να μην χάνουμε λεπτό από τη δράση, ακόμα και όταν σκύβουμε για να πιάσουμε τη μπύρα που βρίσκεται στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, η τελευταία τεχνολογία True Cinema της Sonos, η οποία χαρτογραφεί με λεπτομέρεια τον χώρο μας για ένα πλήρες σύστημα surround ήχου, θα μας κάνει να μάθουμε τι σημαίνει ρεαλιστική εμπειρία ακρόασης (και να ξεχάσουμε ότι φοράμε ακουστικά). Απλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ενεργοποιηθεί μέσα στη χρονιά. Το καλό πράγμα θέλει υπομονή, έτσι δεν λένε;

m3

Και επειδή τα Sonos Ace  έχουν γίνει… ένα με εμάς, δεν θέλουμε να μείνουμε από μπαταρία και να μην μπορούμε να ακούσουμε μουσική ενώ, ας πούμε, έχουμε πάει μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως. Και δεν θα μείνουμε, γιατί τα (φιλικά προς το περιβάλλον) Sonos Ace, δεν χαρακτηρίζονται μόνο από άνεση και ωραίο design, αλλά και από μεγάλη διάρκεια μπαταρίας (και ultra-fast φόρτιση). Έτσι, μπορούμε να ακούμε ή να μιλάμε μέχρι και 30 ώρες με μεγάλη, ενεργειακά αποδοτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσουμε ποτέ τίποτα. Σκέψου ότι 3 λεπτά γρήγορης φόρτισης αντιστοιχούν σε μπαταρία που διαρκεί 3 ώρες. Μια χαρά, έτσι;


Πηγή