Παρά το γεγονός ότι το ίντερνετ αντιπροσωπεύει πλέον τον περισσότερο χρόνο που καταναλώνουμε στις ηλεκτρονικές μας ζωές, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν γνωρίζουν ακόμα και τις βασικότερες λειτουργίες σερφαρίσματος.
Απλά πράγματα δηλαδή που βελτιώνουν την εμπειρία και εξοικονομούν χρόνο από άσκοπες ενέργειες, ενέργειες που γίνονται απείρως πιο γρήγορα…
Αναζήτηση στο Google με μαρκάρισμα και δεξί κλικ
Διαβάζεις κάτι online, συναντάς έναν όρο που σε ενδιαφέρει και θέλεις να μάθεις περισσότερα, τι κάνεις; Ο πιο γρήγορος τρόπος, συμβατός με τους περισσότερους browsers, είναι να μαρκάρεις τον όρο, να πατήσεις δεξί κλικ στο ποντίκι και να επιλέξεις από το μενού την επιλογή «Search Google».
Το πρόγραμμα περιήγησης θα ανοίξει κατευθείαν μια νέα καρτέλα και θα σου εμφανίσει τα αποτελέσματα της αναζήτησής σου.
Πώς ανοίγεις γρήγορα ένα link σε νέα καρτέλα
Όταν θες να μεταβείς σε ένα link χωρίς να κλείσει η σελίδα που βρίσκεσαι, ο γρηγορότερος τρόπος κρύβεται στο ποντίκι σου. Τοποθετείς τον κέρσορα πάνω στο link και ξεχνάς τα κουμπάκια. Πατάς απλώς τη ροδέλα του σκρολαρίσματος και θα ανοίξει αυτόματα τον σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα, σώζοντάς σου χρόνο από το δεξί κλικ στο link και το «άνοιγμα σε νέα καρτέλα».
Σκρολάρισμα σε «πηδηματάκια»
Το σωστό το σκρολάρισμα σε σελίδες με πολύ περιεχόμενο δεν γίνεται ούτε από το scroll bar ούτε, ακόμα χειρότερα, από τα βελάκια. Ακόμα και η ροδέλα του mouse αποδεικνύεται εδώ κουραστική σε σελίδες «σεντόνια». Γιατί να μη μετακινηθείς τάχιστα με τη βοήθεια του spacebar;
Πατώντας το spacebar σε μια ιστοσελίδα, μετακινείσαι γρήγορα προς τα κάτω. Αν θες να κάνεις την ίδια κίνηση προς τα πάνω, κρατάς πατημένο το Shift όσο πατάς το spacebar.
Πηγή